Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

Naredne sedmice isplata pomoći penzionerima i korisnicima materijalne pomoći

Riječ je o 27 miliona eura koje je Evropska unija isplatila Crnoj Gori kao pomoć

Na današnjoj sjednici Vlade je saopšteno i da će tokom naredne nedjelje biti isplata jednokratne pomoći penzionerima sa najnižim primanjima, kao i socijalno ugroženim kategorijama. Riječ je o 27 miliona eura koje je Evropska unija isplatila Crnoj Gori kao pomoć.

“Ukupna pomoć Evropske unije iznosi 30 miliona eura. Prva tranša od 27 miliona eura uplaćena je prošle sedmice. Zato su se stekli uslovi da izađemo u susret građanima koji imaju pravo na ovu naknadu odnosno subvenciju za prevazilaženje energetske krize”, naveo je ministar finansija Aleksandar Damjanović.

Za penzionere sa najnižim penzijama i korisnicima materijalnog obezbjeđenja predviđena je pomoć od 8,3 miliona eura. Damjanović je kazao da će u komunikaciji sa resornim ministrom i Fondom PIO biti predložen tačan slijed koraka u cilju realizacije navedene pomoći kako bi već tokom naredne nedjelje Fond PIO počeo sa utvrđivanjem obračuna i krenuo sa realizacijom isplate prema krajnjim korisnicima.

“Nadam se da će ovaj posao biti zaokružen naredne sedmice. Redovan slijed bi bio da se nakon rebalansa krene sa ovom subvencijom, ali da ne bismo toliko čekali, ove isplate ćemo izmiriti sredstvima iz tekuće rezerve, pa ćemo taj novac nakon rebalansa nadomjestiti novcem iz podrške EU”, istakao je Damjanović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Anonim
31.03.2023-14:49 14:49

To je poklon EU i tako treba da bude objavljeno. Vlada ne daje ništa.
Vlada samo pravi spisak korisnika