Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Namirnica ima dovoljno, rafovi u prodavnicama puni

Potrošači su, tokom prve nedjelje vanrednih mjera, i dalje najviše kupovali brašno, šećer, ulje i ostale osnovne životne namirnice.

U Voliju ističu da su, usljed vanrednih mjera proglašenih zbog pandemije korona virusa, obezbijedili veće količine zaliha nego što je to slučaj u redovnim okolnostima.

“Obezbijedili smo kontinuitet kada je nabavka u pitanju, bez obzira na izazove”, poručili su u Voliju.

Predstavnici HD Lakovića navode da roba nesmetano stiže, te da su prošle nedjelje uvezli brašno iz Slovenije i Srbije, a na putu je ulje iz Italije i Bugarske.

“Dolazi nam roba sa raznih tržišta. Ima je dovoljno i ne treba se plašiti. Narod će biti na vrijeme obaviješten ako bude falilo”, rekli su u HD Laković i dodali da je sa zalihama crnogorskih trgovaca upoznata i Vlada.

U Mercatoru, koji gazduje Idea prodavnicama, ističu da su svi njihovi objekti operativno spremni.

“Njihovo punjenje se, kontinuiranim logističkim operacijama, i dalje odvija nesmetano. Ulažemo maksimalne napore kako bismo obezbijedili dovoljne količine namirnica za kojima vlada povećana potražnja”, kazali su u Merkatoru.

Predstavnici Volija naglašavaju da potrošači izbjegavaju gužve, te da su ozbiljno shvatili preporuke nadležnih.

“Shodno odredbama Koordinacionog tima za borbu protiv zaraznih bolesti, ograničen je broj potrošača u marketu. Shodno kvadraturi, svi marketi su organizovali ulazak potrošača prema preciznoj mjeri u odnosu na kvadraturu marketa, tačnije jedan potrošač na deset metara kvadratnih”, kazali su Voliju i dodali da u jednoj prodavnici istovremeno može biti najviše 50 kupaca. Oni objašnjavaju da su zaposlene, od potencijalnog širenja korona virusa, zaštitili maskama i rukavicama.

“Radnici više puta dnevno dezinfikuju ruke, kao i radne površine, više puta dnevno se dezinfikuje pod. Pored toga, u procesu smo postavljanja specijalnih barijera na kasama”, rekli su u Voliju.

Iste mjere preduzeli su u HD Laković i Idea marketima.

“U prodavnicama su postavljene naljepnice na udaljenosti dva metra, kako bi se potrošači brže orijentisali i lakše ispoštovali socijalnu distancu. Svakodnevno apelujemo na potrošače da poštuju socijalnu distancu, zbog svog zdravlja i zdravlja svih nas”, poručili su u Idei, dodajući da čine sve kako bi osigurali brz protok kupaca, što kraća zadržavanja na kasama. Oni apeluju potrošačima i da koriste sredstva za dezinfekciju koja su postavljena u marketima. Potrošači su, tokom prve nedjelje vanrednih mjera, i dalje najviše kupovali brašno, šećer, ulje i ostale osnovne životne namirnice.

U HD Lakoviću poručuju da su zaposleni, iako uplašeni, hrabri i dolaze na posao.

“Ljudi su u pravom smislu ljudi, sve stižemo, imamo dovoljno robe. Vodimo računa o gužvama, od odstojanja do dezinfekcije”, istakli su u HD Laković.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve