Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Nakon autobuskih prevoznika i prosvjetari će u štrajk ako im ne povećaju plate

Iz NVO Prosvjetna zajednica Crne Gore već je pokrenuta elektronska peticija za povećanje koeficijenta na obračun zarada, koja je proslijeđena svim predškolskim ustanovama, kao i osnovnim i srednjim školama

Ako Spajić ne ispuni obećanje, pozvaćemo da nam se pridruže svi nezadovoljni , kojih u Crnoj Gori u ovom trenutku ima mnogo!

Autobuski prevoznici već drugi dan protestuju zbog nepoštovanja dogovora koji su u aprilu postigli sa Ministarstvom finansija, kao i zbog nezadovoljstva izazvanim lošom situacijom tokom pandemije korona virusa. Najavljuju i radikalizaciju protesta, u slučaju da ministar Milojko Spajić ne održi dato obećanje i ne isplati im još dvije od dogovorene tri rate pomoći.

Uslijed povećanja cijena goriva, djelova i registracije, došlo je i do smanjenja broja putnika, zbog generano loše situacije i pada životnog standarda.

Kako je , gostujući na Gradskoj TV izjavio Davor Dokić iz „Klaster prevoza“, danas će na ulice izaći u mnogo većem broju, potražujući ispunjenje prethodnog obećanja kao i rješenja zahtjeva da se vanlinijskom prevozu vrati pravo na povraćaj dijela plaćene akcize na gorivo, pošto je greškom prethodne vlade izostavljena iz kategorije koje imaju pravo na povraćaj.

On je dodao da neće odustati od protesta do ispunjenja uslova, te da, ukoliko do nih ne dođe, pozvati sve nezadovoljne “kojih u Crnoj Gori u ovom trenutku imao veoma mnogo”, da im se pridruže i da zajedno protestuju ispred zgrade Vlade

S druge strane, prosvjetari traže da im se koeficijent na plate profesora u vrtićima, osnovnim i srednjim školama poveća na 12,56, a sada iznosi 7,67. Iz NVO Prosvjetna zajednica Crne Gore već je pokrenuta elektronska peticija za povećanje koeficijenta na obračun zarada, koja je proslijeđena svim predškolskim ustanovama ,kao i osnovnim i srednjim školama. Rok za potpisivanje je 24.decembar.

Ukoliko ne dođe do povećanja plata, zaposleni u prosvjeti najavljuju proteste kao krajnju mjeru.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve