Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Najavljeni letovi iz Saudijske Arabije i nova linija Tivat-Kraljevo

Kada je riječ o sezoni, očekivali su mnogo veći broj turista, međutim, sada više ne mogu računati na 30 odsto gostiju iz Rusije i Ukrajine

Član Odbora direktora Aerodroma Crne Gore Branko Vuković kazao je da je nakon sajma u Beogradu potvrđena avio-linija Niš-Tivat, a uspostavljena nova linija Tivat-Kraljevo. Dodao je da očekuje goste iz Saudijske Arabije budući da je turoperater iz te zemlje najavio tri leta sedmično za Tivat tokom ljeta. Vuković je dodao i da je kroz Aerodrome tokom prethodne godine prošlo 1,3 miliona putnika što je više od 50 odsto nego lani.

Kada je riječ o sezoni, očekivali su mnogo veći broj turista, međutim, sada više ne mogu računati na 30 odsto gostiju iz Rusije i Ukrajine.

“Mi smo optimisti, ali svjesni smo da će broj gotiju biti manji nego prethodnih godina. Jedina dva ventila su nam Srbija i Turska”, kazao je on. Aerodromi Crne Gore pregovaraju sa rumunskom avio-kompanijom, sa turoperaterom iz Saudijske Arabije.

“Mislim da pregovori teku dobro, da se situacija uozbiljila. Turoperater iz Saudijske Arabije najavio je čak da bi ljeti imao tri leta sedmično ka Tivtu, sada već najavljuju da bi da lete i ka Podgorici. Sada se već nadamo da ćemo sa tih destinacija nadoknaditi sve što smo izgubili iz Rusije i Ukrajine”, kazao je Vuković.

U Aerodromima su veoma zadovoljni poslovanjem u prethodnoj godini.

“Imali smo puno posla, mnogo smo radili. Imali smo oko 1,3 miliona putnika što je više od 50 odsto u odnosu na prethodnu godinu. Sada se očekivanja mijenjaju zbog rata u Ukrajini, ali trudićemo se da to nadomjestimo drugim destinacijama”, kazao je on.

Istakao je da su Aerodromi u procesu sertifikacije. “Svakog časa očekujemo sertifikaciju podgoričkog aerodroma  što će biti istorija za ACG”, dodao je on. Ističe da će to promijeniti sliku o Aerodromima Crne Gore.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve