Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Nacionalna turistička organizacija učestvovala na Turističkom i MICE Forumu u Beogradu

Kako su naveli, forum su organizovali Turistička organizacija Beograd i CERTUS- Centar za razvoj turizma Srbije, u saradnji sa časopisom Turistička prizma

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore (NTOCG) učestvovala je na Turističkom & MICE Forumu koji je i ove godine održan u sastavu konferencije WESTM od 23-24. novembra u Beogradu.

Kako su naveli, forum su organizovali Turistička organizacija Beograd i CERTUS- Centar za razvoj turizma Srbije, u saradnji sa časopisom Turistička prizma.

“Fokus foruma je usmjeren na Jugoistočnu Evropu i mogućnosti za bolje povezivanje u regionu, pa su učesnici pored Srbije, zemlje domaćina i Crne Gore, bili iz Albanije, Hrvatske, Slovenije i Bosne i Hercegovine”, navedeno je u saopštenju.

Na panelu Saradnja u promociji turističkih proizvoda u regionu, na kojem je NTO uzela učešće, istaknut je značaj još snažnije regionalne promocije kako bi obezbijedili održivost proizvoda i nakon završenih projekata i predstavili region, a time i svaku od zemalja pojedinačno, kao cjelogodišnje turističke destinacije turistima iz dalekih zemalja, ali i susjedima.

“Kada su u pitanju zajedničke promotivne aktivnosti na udaljenim tržištima primjere dobre saradnje Nacionalna turistička organizacija Crne Gore ostvarila je sa Turističkom organizacijom Srbije i Agencijom za promociju i podršku turizmu Sjeverne Makedonije. To se prije svega odnosi na učešće na sajmu ITB Asia koji se održao u Singapuru. Takođe, sa Turističkom organizacijom Srbije realizovali smo marketinške aktivnosti u Kini, SAD i Kanadi kroz zajedničku digitalnu kampanju pod nazivom Wild Soul of Europe. Kriza izazvana pandemijom je pojačala značaj digitalnih rješenja i njihovu ulogu u vraćanju povjerenja u putovanja, pa je i to dobar način da se u narednom periodu ostvari još bolja saradnja u dijelu promotivnih aktivnosti”, ističu iz NTO.

U okviru foruma organizovana je i dodjela nagrada časopisa Turistička prizma, napominju Iz NTO,  a nagradu Prizma za 2021. godinu iz Crne Gore su dobili Hotel Mediteran u kategoriji Kongresni centri i hoteli i kompanija Gold travel u kategoriji Inoviteti.

“Beogradski turistički forum okuplja stručnjake iz različitih oblasti turizma iz regiona Jugoistočne Evrope. Moderator panela Saradnja u promociji turističkih proizvoda u regionu bio je direktor Agencije za podršku i razvoj turizma Severne Makedonije Ljupčpo Janevski, dok su učesnici panela, pored predstavnika Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, bili predstavnici turističkog sektora iz BIH, Srbije, Albanije i Hrvatske”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve