Nedjelja, 22 Maja, 2022
Rubrika:

Nacionalna turistička organizacija očekuje značajniji broj turista iz Slovenije u narednom periodu

Jedna od aktivnosti NTOCG je organizacija studijske posjete turoperatora iz Slovenije, koji trenutno borave u Crnoj Gori i koji su imali priliku da na poslovnoj B2B radionici koja je organizovana u Budvi održe sastanke sa predstavnicima turističke privrede Crne Gore

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore (NTO) intenzivirala je promotivne aktivnosti na tržištu Slovenije u cilju privlačenja većeg broja turista sa ovog tržišta.

Jedna od aktivnosti NTOCG je organizacija studijske posjete turoperatora iz Slovenije, koji trenutno borave u Crnoj Gori i koji su imali priliku da na poslovnoj B2B radionici koja je organizovana u Budvi održe sastanke sa predstavnicima turističke privrede Crne Gore.

“Na radionici je, osim predstavnika slovenačkih turoperatora Držina Krumpak, INTOURS DMC, KOMPAS, Ojla, Slo Tours i Galileo 3000 prisustvovalo oko pedeset predstavnika hotela i agencija iz Crne Gore, kao i predstavnici nacionalne avio kompanije Air Montenegro”, saopšteno je iz NTO.

Ministarka savjetnica u Ambasadi Slovenije u Crnoj Gori, Petra Gradišek kazala je da je posjeta slovenačkih turoperatora vrlo važna i izuzetno korisna za Crnu Goru i Sloveniju.

“Slovenija i Crna Gora su već prepoznate kao turističke zemlje i imaju razvijen morski, planinski i seoski turizam”, rekla je Gradišek.

Ona je proučila da se da nada će radionica doprinijeti jačanju turističke prepoznatljivosti obje zemlje i dodala da u Sloveniji Crnu Goru gledaju kao predivnu zemlju, pa ona smatra da prostora za napredak u turizmu svakako ima.

Iz slovenačke turističke agencije Ojla, Edvard Masnec kazao je da Crna Gora ima dosta lijepih krajeva, ima more i planine i sve je blizu jedno drugog.

“Prvo čime su nas u Crnoj Gori privukli to je hrana, zatim to što nema velikih jezičkih barijera, a koliko čujem sada je dva puto sedmično uspostavljena avio linija Podgorica-Ljubljana”, rekao je Masnec.

On je kazao da se nada da će ljudi iz Crne Gore sada više putovati u Sloveniju.

“Kada je u pitanju radionica, upoznao sam dosta interesantnih partnera iz Crne Gore, imate nekih novih sadržaja, hotela i sve napreduje”, zaključio je Masnec.

Iz slovenačke turističke agencije Galileo 3000, Matej Pajnik kazao da je došao u Crnu Goru da vide nove stvari.

“Uglavnom smo radili na primorju, ali su nam sada kolege iz NTOCG pokazale i druge djelove Crne Gore”, rekao je Pajnik.

Foto: NTO
Foto: NTO

Crna Gora je, kako je naveo, dosta slična Sloveniji jer se za pola dana može doći na planinu sa mora.

“Nadam se da će većina Slovenaca prepoznati Crnu Goru kao dobru destinaciju, ja lično sam izuzetno zadovoljan zbog radionice”, kazao je Pajnik.

On je, kako je saopšteno, izrazio zadovoljstvo što su “kolege iz Crne Gore u tolikom broju došle i što znaju da su Slovenci dobri gosti koji vole vašu zemlju”.

Šef prodaje kompanije Air Montenegro Dejan Pižurica kazao je da je radionica pozitivna stvar pogotovo u vremenu koronavirusa, jer je sada potrebno okrenuti se regionu.

“Treba se okrenuti više tržištima koja su nam dostupna i definitivno je pravi potez bio organizovati B2B radionicu gdje možemo da stupimo u direktni kontakt su turoperatorima i agencijama, a samim tim, očekujujemo nove goste iz Slovenije”, ocijenio je Pižurica.

On je podsjetio da, letove za Ljubljanu iz Podgorice imamo do 15. juna, a onda do 15. septembra iz Tivta.

Iz kompanije Air Montenegro, ističe Pižurica, generalno su zadovoljni brojem turista iz Slovenije.

“Očekivali smo ipak da u periodu postsezone i sada već zimske letovi budu puniji, ali svakako da ćemo dati sve od sebe da promociju Crne Gore u Sloveniji realizujemo kako treba, očekujem da će se sljedeće godine, ako dozvoli epidemiološka situacija, broj letova prema Sloveniji povećati”, poručio je Pižurica.

Direktorica prodaje u hotelskoj grupaciji Casa del Mare Milena Milić kazala je da je njeno iskustvo da se, radionice kada turoperatori dođu u Crnu Goru pokažu najbolje.

“Na licu mjesta možemo da razmijenimo kontakte, mišljenja i zajednički uvidimo da li je moguća potencijalna saradnja”, kazala je Milić.

Ona ja napomenula da je situacija solidna kada su u pitanju gosti iz Slovenije, posebno jer su uspostavljene avio linije dva puta sedmično.

“Tržište Slovenije svakako može da bude interesantno i u sezoni i u postsezoni”, zaključila je Milić.

Iz NTO su kazali da, turoperatori iz Slovenije tokom boravka u Crnoj Gori imaju priliku da se upoznaju sa atraktivnim lokacijama za odmor u Podgorici, Nikšiću, Plavu, Gusinju, Baru, Budvi, Kotoru i Tivtu. Pored obilska turističkih lokaliteta, poseban akcenat stavljen je i na kulturu, tradiciju, istoriju i gastronomiju navedenih područja.

“Ova studijska posjeta se ralizuje uz podršku nacionalne avio kompanije Air Montenegro, hotela CUE i Ramada i lokalnih turističkih organizacija Podgorice, Nikšića, Gusinja, Plava, Tivta, Kotora i Bara”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

CKM i crnogorski pjevači na Cetinju sa građanima proslavili 21. maj

Crnogorska kulturna mreža je sinoć na Cetinju u prisusvu velikog broja građana među kojima je bilo najviše mladih upriličila program “Srcem slavimo 21.maj”, saopšteno...

Američki senator: NATO bi mogao da uništi rusku vojsku u Ukrajini

Republikanski senator Mit Romni poručio je da bi „NATO mogao da se angažuje“ u Ukrajini, „potencijalno uništavajući rusku vojsku koja se bori“, kao opciju...

DPS: Formiranjem vlasti u Ulcinju izvršen postizborni inženjering

Formiranjem vlasti u Ulcinju sa koalicijom “Za novi početak”, izvršen je postizborni inženjering koji ne odslikava ono što je većinski izražena volja građana Ulcinja,...

Ubijen pukovnik Revolucionarne garde Irana

Pukovnik Revolucionarne garde Irana ubijen je 22. maja ispred svoje kuće usred Teherana. Dva nepoznata počinioca na motoru ubila su pukovnika Hasana Sajada Hodajarija ispalivši pet metaka. Državna...

Cetinje ne odustaje: Ukrajinski otpor je već ušao u vječnost

Osamdeset osmoga dana rata u Ukrajini građanke i građani Cetinja su ponovnim okupljanjem dali podršku herojskome ukrajinskom narodu u borbi za slobodu. Glavna poruka...

Najčitanije

Povezano

Divlja ljepota Crne Gore oduševila novinare iz Poljske

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore (NTOCG), u okviru promotivnih aktivnosti na tržištu Poljske, domaćin je grupi najznačajnih predstavnika poljskih medija, koji od 16. do...

Slovenija: Eksplozija u hemijskoj fabrici, ima povrijeđenih, naređeno zatvaranje prozora

Eksplozija je odjeknula u jutarnjim satima u hemijskoj fabrici Melamin u centru Kočevja. Prema posljednjim informacijama, u nesreći je povrijeđeno više osoba. Policija poziva okolne...

Zelenski pozvao Albaniju da zabrani ulazak ruskih turista i brodova

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski obratio se u utorak poslanicima u Skupštini Albanije koje je pozvao da pruže veću humanitarnu pomoć i naoružanje njegovoj zemlji...

Novi Zeland otvorio granicu za brojne strane turiste: Danas slavimo

Novi Zeland je danas ugostio turiste iz SAD, Kanade, Velike Britanije, Japana i iz još 50 zemalja prvi put poslije dvije godine, nakon što...

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve