Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Na teritoriji Crne Gore postoji preko 400 registrovanih firmi iz Turske

Dogovoreno je da se u narednom periodu realizuje sastanak i sa predstavnicima ovih firmi kako bi se prevazišli problemi sa kojima se susreću, kao što su nerazumijevanje jezika i naše zakonske regulative

U Upravi za inspekcijske poslove upriličen je susret ambasadorke Turske u Crnoj Gori Songul Ozan i v.d.direktora Uprave za inspekcijske poslove Ilira Harasanija, na kojem su istakli da na teritoriji Crne Gore postoji preko 400 registrovanih firmi iz Turske.

Dogovoreno je da se u narednom periodu realizuje sastanak i sa predstavnicima ovih firmi kako bi se prevazišli problemi sa kojima se susreću, kao što su nerazumijevanje jezika i naše zakonske regulative. Naredni zajednički koraci biće usmjereni i na održavanje seminara, obuka, i zajedničkih projekata kako bi se edukacijom spriječile situacije oglušavanja o neku zakonsku obavezu.

Predstavljena je organizacija Uprave, principi rada, kao i nadležnosti njenih inspekcija. Tom prilikom razmatrani su modaliteti saradnje Uprave za inspekcijske poslove i Ambasade Republike Turske.

Sastanku je takođe prisustvovao savjetnik za trgovinske odnose u Ambasadi Turske, Erdal Karaomerolu.

“Karameroglu je i sam bio zaposlen u inspekciji duži niz godina stoga će svojim iskustvom u inspekcijskom radu zasigurno dobrinijeti boljem razumijevanju potreba inspekcijskih službi i produbljivanju saradnje kako sa Ambasadom tako i sa inspekcijskim službama u Turskoj”, navode iz Uprave za inspekcijske poslove.

Sastanak je zaključen izrazom zahvalnosti Ambasadi Turske na ukazanoj spremnosti da ostvari adminstrativnu i tehničku saradnju sa Upravom, što će sigurno biti potpora sistemu inspekcijskog nadzora u Crnoj Gori.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
jasno je
07.05.2021-21:55 21:55

Uh, nemojte biti naivni. Nikad jezik nije problem kod poštivanja Zakona. Postoje finac.savjetnici , knjig.i rač.servisi ali pravila moraš znati prije nego otvoriš firmu u drugoj zemlji.