Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Na inicijativu Opštine Bar usvojena Odluka o utvrđivanju javnog interesa za put kroz Mrkojeviće

''Nakon nepotrebno dugog čekanja, konačno se, na ovaj način, stvaraju uslovi za ubrzano rješavanje imovinsko-pravnih opitanja u vezi rekonstrukcije puta od tunela Ćafe, preko Kameničkog mosta do Vladimirskih Kruta''

Na inicijativu Opštine Bar na današnjoj sjednici Vlade usvojena je Odluka o utvrđivanju javnog interesa za potpunu eksproprijaciju zemljišta u svrhu rekonstrukcije regionalnog puta R-29 kroz Mrkojeviće. Odluku je na predlog opština Bar i Ulcinj kandidovalo Ministarstvo finansija, saopšteno je iz Opštine Bar.

“Nakon nepotrebno dugog čekanja, konačno se, na ovaj način, stvaraju uslovi za ubrzano rješavanje imovinsko-pravnih opitanja u vezi rekonstrukcije puta od tunela Ćafe, preko Kameničkog mosta do Vladimirskih Kruta”, ističe se u saopštenju.

Opština Bar do sada je ispunila sve obaveze iz Sporazuma koji su sa Upravom za saobraćaj potpisale Opština Bar i Opština Ulcinj u avgustu 2020. godine, i shodno dostavljenim procjenama Uprave za katastar isplatila 666.588 eura za eksproprijaciju zemljišta i 75.930 za poljoprivredne pripadnosti.

“Nastavićemo, sa nivoa lokalne uprave, da pružamo puni doprinos daljim aktivnostima i insistiramo na što hitnijoj relizaciji svih neophodnih postupaka. Usvajanjem ovakve Odluke na Vladi Crne Gore stiču se svi uslovi za ubrzano rješavanje imovinsko-pravnih pitanja, pa očekujemo od Ministarstva kapitalnih investicija i Uprave za saobraćaj, da u najskorijem roku raspišu tender kako bi se konačno otpočelo sa relizacijom ovog ključnog razvojnog projekta za mještane Mrkojevića ali i za Opštinu Bar”, zaključuju u Opštini Bar.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve