Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Muratović: Nakon maćehinskog odnosa prema Crnoj Gori, odlazeća Abazovićeva Vlada pokušava nadoknaditi nenadoknadivu štetu

''Podsjetimo da je usljed opstrukcija prethodne Vlade u kojoj je Abazović bio vicepremijer i tadašnjeg resornog ministra Jakova Milatovića, dragulj crnogorske obale Sveti Stefan pretvoren u ruglo i vašarište''

Najava konačnog otvaranja hotelskog kompleksa “Sveti Stefan” i najava zakupa trajekta od firme koja je do sada vršila prevoz na liniji Kamenari – Lepetane, dokazi su da je djelovanje vlasti bilo zasnovano na pukom revanšizmu, saopštio je Boris Muratović, član Izvršnog odbora DPS-a.

“Podsjetimo da je usljed opstrukcija prethodne Vlade u kojoj je Abazović bio vicepremijer i tadašnjeg resornog ministra Jakova Milatovića, dragulj crnogorske obale Sveti Stefan pretvoren u ruglo i vašarište. Da se na Kraljičinoj i Kraljevoj plaži umjesto dočeka visokoplatežnih turista i promocije naše države kao elitne turističke destinacije, kakva je ona bila ranije, promovisao masovni turizam čije bi posljedice po prirodu tog područja bile pogubne”, rekao je Muratović.

Prema njegovim riječima, osim toga, kabadahijskim i populističkim oduzimanjem licence firmi Pomorski saobraćaj, sa nespremnom alternativom, Abazovićeva Vlada je stvorila saobraćajni kolaps i kilometarske kolone automobila u čitavoj Boki čime je naškodila pripremi turističke sezone, a mnoge turiste i odvratila od ideje da svoj godišnji odmor provedu u ovom dijelu našeg primorja.

“Naknadnom pameću Abazovićeva Vlada pogazila je sve ono što je prethodno tvrdila. Revanšističkim odnosom vlasti prema određenim investitorima napravljena je velika materijalna šteta Crnoj Gori i njenom ugledu. Ipak, dobro je da se odlazeća Vlada konačno dozvala pameti i uradila ono što je trebalo od prvog dana, da radi u interesu naše države i svih njenih građana, te da obezbijedi potrebne preduslove da ljetnja turistička sezona bude uspješna”, zaključio je Muratović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve