Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Mugoša: Značajan rast cijena goriva dodatno ugrožava slab standard građana

Od decembra 2020. godine bezolovni benzin poskupio je 28 centi po litru, a dizel 22 centa, saopštio je Mugoša

Od decembra 2020. godine bezolovni benzin poskupio je 28 centi po litru, a dizel 22 centa, odnosno 22-25 odsto, istakao je poslanik Socijaldemokrata (SD) Boris Mugoša.

Prema njegovim riječima, bezolovni 98 od decembra skuplji za 28 centi po litru ili 24 odsto, bezolovni 95 za 28 centi po litru ili 25 odsto, a dizel za 22 centa ili 22 odsto.

Cijena eurosupera 95 u Crnoj Gori i dalje je viša od prosjeka u regionu, ali isto tako i od desetak zemalja EU.

“Nakon novog, ko zna više kojeg poskupljenja goriva od decembra 2020, nije naodmet podsjetiti se što su partije sadašnje vlasti govorile o poskupljenju goriva dok su bile u opoziciji”, naveo je Mugoša.

Ukazao je na saopštenja u kojima su svojevremeno opozicione URA, SNP i Demokrate kritikovale Vladu zbog poskupljenja goriva i navodile da je to “udar na građane zbog čega su potrebni izbori”, da je to “posljedica neodgovorne vlasti” te“da Vlada zbog budžetskih rupa sprječava pravično smanjenje cijena goriva, a nema ni volju, ni znanje da reformiše akciznu politiku kako bi smanjila troškove poslovanja privrede i rasteretila građane”,

“Ono što veoma brine je i činjenica da rast cijena goriva utiče na rast cijena roba i usluga, a svjedoci smo da su značajno porasle cijene životnih namirnica, što sve predstavlja dodatni udar na ionako slab standard značajnog broja građana”, zaključuje Mugoša.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve