Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Mugoša: Obezbijediti jednokratnu pomoć i korisnicima srazmjernih penzija

''Prošle godine je Vlada i na moju inicijativu korisnicima srazmjernih penzija čiji iznos crnogorske srazmjerne penzije, skupa sa penzijom iz inostranstva, ne prelazi iznos najniže penzije, obezbijedila jednokratnu pomoć''

Poslanik SD-a, Boris Mugoša istakao je očekivanje da će Vlada Crne Gore obezbijediti jednokratnu pomoć i korisnicima srazmjernih penzija, koji primaju izuzetno male penzije. U pitanju su, kako kaže, građanke i građani koji primaju dio penzije za rad u Crnoj Gori, a drugi dio od nekih drugih država gdje su radili.

“Prošle godine je Vlada i na moju inicijativu korisnicima srazmjernih penzija čiji iznos crnogorske srazmjerne penzije, skupa sa penzijom iz inostranstva, ne prelazi iznos najniže penzije, obezbijedila jednokratnu pomoć”, naveo je poslanik Mugoša.

Podsjeća da je Vlada Crne Gore donijela odluku da penzionerima koji primaju minimalnu penziju bude isplaćena pomoć od 100 eura, dok će penzioneri čija se penzija kreće u iznosu od minimalne do prosječne penzije, primiti pomoć u iznosu od 30 eura.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve