Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Morin: Želimo više aviona između Normandije i Crne Gore

Francuski mediji izvijestili su o posjeti visoke delegacije Normandije koja je boravila ove sedmice u Crnoj Gori

Francuski mediji izvijestili su o posjeti visoke delegacije Normandije koja je boravila ove sedmice u Crnoj Gori.

“Nadam se da smo konkretni, a moj sastanak sa Dritanom Abazovićem, vašim premijerom, koji će nam doći u septembru, potvrđuje da se slažemo…”, insistira Hervé Morin, predsjednik Regionalnog vijeća Normandije , na otvaranju ekonomskog foruma održanog u Podgorici, glavnom gradu Crne Gore, piše actu.fr

Kako se navodi, tri oblasti djelovanja koje imaju za cilj da iniciraju blisku saradnju kompanija u Normandiji i privrednih struktura zemlje u regionu Balkana, nezavisne od 2006. godine nakon njenog odvajanja od susjedne Srbije, usmjerile su pažnju na: poljoprivredno-prehrambeni, turizam i inovacije u pogledu poštovanja životne sredinu, navodi francuski medij.

Ovo posljednje poglavlje se već ogleda u akciji koju je pokrenula Anthos Air, kompanija iz Saint-Etienne du Rouvray koja radi na projektu „Ekomed“ uz podršku fondacije princa Nicolasa Petrovića Njegoša.

Projekat se sastoji od proučavanja i razvoja inovativnih strategija, programa i alata za unapređenje, zaštitu i održavanje prirodnih područja na jadranskoj obali Crne Gore.

Detaljan tekst možete vidjeti OVDJE

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve