Utorak, 16 Aprila, 2024
Rubrika:

Montenegroberza: IBM više nije član berze

Odbor direktora Montenegroberze donio je odluku o prestanku članstva na berzi za Invest banku Montenegro (IBM) u stečaju.

“Odbor direktora Montenegroberze je, u skladu sa odredbama člana pravila Montenegroberze i rješenjem Komisije za tržišta kapitala o oduzimanju dozvole za rad, donio odluku o prestanku članstva na berzi za IBM”, navodi se u saopštenju.

Savjet Centralne banke (CBCG) donio je početkom januara rješenja o oduzimanju dozvole za rad IBM-u i otvaranju stečajnog postupka nad njom. Prethodno je 7. decembra uvedena privremena uprava u Atlas i IBM banku.

Fond za zaštitu depozita (FZD) u obavezi je da isplati 22,58 miliona eura za 2,73 hiljade deponenata IBM-a u stečaju, od čega je 2,34 hiljade građana.

Isplata garantovanih depozita počela je u ponedjeljak i u prva tri dana isplaćeno je 8,53 miliona eura garantovanih depozita za 377 deponenata IBM-a u stečaju.

Garantovani depoziti se isplaćuju u podgoričkim poslovnicama Societe Generale banke Montenegro, Hipotekarne i NLB banke.

Ekspoziture Societe generale banke Montenegro, u kojima deponenti mogu podići novac, nalaze se na Trgu nezavisnosti, Moskovskoj ulici i tržnom centru Delta city, a Hipotekarne u bulevarima Svetog Petra Cetinjskog i Josipa Broza Tita.

Filijale NLB banke, u kojima je takođe moguće podizati depozite, nalaze se u bulevarima Ivana Crnojevića, Svetog Petra Cetinjskog i Pera Ćetkovića, tržnom centru Gintaš i u City kvartu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve