Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Moj novac-vizuelizacija budžetskih podataka

Osim prikaza prijedloga budžeta za 2021. godinu, na portalu Moj novac mogu se pronaći i detaljni podaci o državnom budžetu od 2011. godine do danas

U susret razmatranju Prijedloga zakona o budžetu za 2021. godinu, Institut alternativa je pripremio pregled prijedloga na njihovom portalu o državnom budžetu, “Moj novac” – www.mojnovac.me koji može biti od koristi u radu i omogućiti lakše snalaženje kroz dokument od 1618 stranica.

  

“Pokušali smo da na jednostavan način prikažemo kako su planirani prihodi i rashodi budžeta, kako izgleda raspodjela po potrošačkim jedinicama u odnosu na plan za prošlu godinu, u slučajevima kada je poređenje moguće, uz napomene i objašnjenja”, navode iz ove NVO.

Osim prikaza prijedloga budžeta za 2021. godinu, na portalu Moj novac mogu se pronaći i detaljni podaci o državnom budžetu od 2011. godine do danas, sve podatke po ekonomskoj i organizacionoj klasifikaciji na lako pretraživ način, uporedivo po godinama.

  

“Zbog obima podataka, idealni pregled je preko desktop verzije pretraživača, a moguć je pregled i preko mobilnih platformi”, navode u ovoj NVO.

Oni su pažnju skrenuli i na stranicu o privrednim društvima u vlasništvu države na centralnom nivou, “Čija su naša javna preduzeća” https://javnapreduzeca.mojnovac.me.

“Na stranici smo podijelili podatke koje smo prikupili o ovom važnom dijelu javnog sektora, uključujući i dokumentaciju o sponzorstvima, donacijama, novčanim pomoćima, otpremninama, ugovorima direktora, odlukama odbora direktora, uz prikaz ključnih finansijskih pokazatelja”, navodi ova NVO.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve