Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

MMF pruža tehničku podršku CG

Međunarodni monetarni fond (MMF) pružiće tehničku pomoć Crnoj Gori u oblasti sprovođenja analize za moguće smanjenje poreskog opterećenja rada, analize dizajna socijalnih davanja, menadžmenta gotovine i neizmirenih obaveza.

Predstavnici Ministarstva finansija i Centralne banke (CBCG) saopštili su da je crnogorska delegacija u Vašingtonu imala završne sastanke tokom učešća na godišnjem zasjedanju MMF-a i Svjetske banke (SB).

“Na sastanku sa direktorom fiskalnog odjela MMF-a, Gerdom Swartzom, ugovorena je dalja tehnička pomoć u oblasti sprovođenja analize za moguće smanjenje poreskog opterećenja rada, analize dizajna socijalnih davanja, menadžmenta gotovine i neizmirenih obaveza”, navodi se u saopštenju.

Predstavnici crnogorske delegacije su na sastanku sa zamjenikom direktora Odjela za statistiku u MMF-u, Johanessom Muellerom, kazali da su zadovoljni kvalitetom tehničke pomoći dobijene u oblasti statistike vladinih finansijskih pozicija, indikatora finansijske stabilnosti, statistike platnog bilansa, monetarnih i nacionalnih računa.

“Dalje unaprijeđenje statistike u ovim oblastima stvoriće uslove za kvalitetnije i informisanije donošenje fiskalne i strukturnih politika”, dodaje se u saopštenju.

Na sastanku je posebno naglašen značaj buduće saradnje na kreiranju institucionalnog okvira i jačanja kapaciteta Ministarstva finansija u implementaciji Zakona o javno-privatnom partnerstvu, sa ciljem kontrolisanja i minimizacije fiskalnih i rezidualnih rizika koji mogu proisticati iz tih projekata.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve