Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

MMF nastavlja podršku razvoju Poreske uprave

Ministar finansija Darko Radunović sastao se sa predstavnicima Odjeljenja za fiskalne poslove pri Međunarodnom monetarnom fondu, koji su prethodnih desetak dana boravili u radnoj posjeti Crnoj Gori i tom prilikom razmotrili napredak koji je Poreska uprava Crne Gore ostvarila po osnovu programa reforme koji se realizuje uz podršku pomenute institucije

Članovi tima Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) spremni su da i dalje podrže razvoj kapaciteta u Poreskoj upravi Crne Gore s fokusom na daljem razvoju i jačanju osnovnih funkcija uprave prihoda.

Ministar finansija Darko Radunović sastao se sa predstavnicima Odjeljenja za fiskalne poslove pri Međunarodnom monetarnom fondu, koji su prethodnih desetak dana boravili u radnoj posjeti Crnoj Gori i tom prilikom razmotrili napredak koji je Poreska uprava Crne Gore ostvarila po osnovu programa reforme koji se realizuje uz podršku pomenute institucije.

Kako je saopšđteno iz Ministarsta finansija, tim misije je dao konkretne savjete o neophodnim unapređenjima upravljanja i menadžmenta reforme.

“Članovi tima MMF-a su istakli spremnost za daljom podrškom za razvoj kapaciteta u Poreskoj upravi Crne Gore, a fokus će biti na daljem razvoju i jačanju osnovnih funkcija uprave prihoda”, navodi se u saoptenju.

Kako se dodaje u saopštenju podstakli su rukovodstvo Poreske uprave Crne Gore na nastavak inteziviranja usredsrijeđenosti na programu reforme.

“Predani smo poslu i želimo da reforma Poreske uprave bude uspješna. Preporuke i podrška koju dobijamo od vas u ovom procesu su od ključnog značaja za modernizaciju Poreske uprave”, naglasio je Radunović i na kraju se zahvalio članovima tima iz MMF-a na urađenoj analizi i procjeni stanja u Poreskoj upravi.

Sastanku su ispred MMF-a prisustvovali Korstian Kol, Stefen Vesperman, Alan Jensen, Ester de Leuv i Patrik Fauhnan, a u ime Ministarstva finansija i Poreske uprave Crne Gore, generalna direktorica Direktorata za poreski i carinski sistem Biljana Peranović i direktor Poreske uprave Miomir M. Mugoša.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve