Ponedjeljak, 27 Marta, 2023
Rubrika:

Mitrović u Mojkovcu: Ski centar Žarski veliki potencijal, omogućićemo mladima da ostanu na sjeveru

Realizacijom projekata omogućićemo da mladi ostanu na sjeveru da žive, a korist će imati i lokalni poljoprivrednici, rekao je Mitrović

Ministar ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ratko Mitrović i direktor Uprave javnih radova Boro Lučić posjetili su Opštinu Mojkovac, gdje su razgovarali sa predsjednikom Opštine, Rankom Mišnićem, i obišli radove na Ski centru “Žarski”. Mitrović je kazao da je to jedan od najljepših predjela na Bjelasici i predstavlja veliki potencijal za razvoj seoskog i zimskog turizma.

“Posebno je značajan jer se planira izgradnja Ski centra „Žarski“ i njegovo povezivanje sa Ski centrom „Cmiljača“ koji pripada Opštini Bijelo Polje. Realizacijom ovih projekata omogućićemo da mladi ostanu na sjeveru da žive, a korist će imati i lokalni poljoprivrednici“, rekao je Mitrović.

Lučić je kazao da Ski centar Žarski predstvalja dobar projekat od koga će svi imati koristi.

„Kada sve ovo bude umreženo i kada bude završeno biće ovo veliki projekat. On će donijeti mnogo i Mojkovcu i uopšte sjeveru. Crna Gora se pretvara u zimski centar na Balkanu“, rekao je Lučić.

Mišnić je rekao je da očekuje da će se ubrzati dinamika radova na izgradnji Ski centra na Bjelasici.

„Drago mi je da je ministar prepoznao razvojne projekte Mojkovca. Što je prepoznao vrijednosti i kapacitete našeg dijela Bjelasice koje nam daju novu snagu da se u budućem periodu Mojkovac prepozna kao zimsko-ljetnji centar turizma“, rekao je Mišnić.

Realizacija projekta Ski centar “Žarski“ planirana je u dvije faze.

“Prva faza obuhvata radove na izgradnji putne infrastrukture sa parkingom, bazne stanice, primarne elektro energetske mreže, ski lifta, hidrotehničke i telekomunikacione infrastrukture, tri kilometra ski staza i nabavku neophodne mehanizacije i opreme. Druga faza obuhvata radove za osnježavanje staza”, saopšteno je iz Ministarstva ekologije.

Ukupna ugovorena vrijednost usluga i radova za Ski centar “Žarski” iznosi 17.534.318,19 eura.

“Do 01.06.2021. godine realizovana su sredstva u vrijednosti od 10.731.423,32 eura. Preostala sredstva u iznosu od 6.802.894,87 eura će se isplatiti nakon što se stvore finansijski uslovi. Planirano je da se do kraja 2024. godine završe svi ugovoreni radovi”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve