Predsjednik Unije poslodavaca Crne Gore (UPCG) Predrag Mitrović dobitnik je ovogodišnje nagrade 8. Dunavskog biznis foruma – Dunavske povelje za doprinos povezivanju ljudi, ideja i tržišta regiona Podunavlja.

Foto: UPCG

Nagradu predsjedniku UPCG uručili su predsjednik Unije poslodavaca Srbije Miloš Nenezić i izvršni direktor Foruma Vlado Markanović.

Mitrović je održao izlaganje u okviru panela „Unapređenje poslovnog ambijenta promjenom zakonske regulative kroz ekonomski i socijalni dijalog”, u kojem su učestvovali predsjednici poslodavačkih udruženja i privrednih komora regiona.

„Postojeća, a rekao bih i prirodna povezanost privrednika i poslodavačkih organizacija sve nas obavezuje da i u narednom periodu međusobno razvijamo i dodatno unaprjeđujemo međusobnu saradnju. Onog trenutka kada postanemo dio porodice EU, bićemo još bliže jedni drugima”, kazao je Mitrović.

Kako je rekao, uspješna ekonomija jedne zemlje može se razvijati jedino kao otvorena, tržišno orijentisana, u kojoj svi njeni građani mogu da ostvare siguran posao i dobar kvalitet života.

“Zato poslodavci i preduzetnici i u narednim godinama treba da bilježe poslovne uspjehe i time pomažu privredni razvoj svoje zemlje, da aktivno sarađuju, razvijaju partnerske odnose i utiču na razvoj biznisa regiona“, istakao je Mitrović.

Ciljevi ovogodišnjeg Foruma, između ostalog, su: unapređenje privredne saradnje između zemalja učesnica, izgradnja infrastrukture, razvoj energetskih sistema, promocija održivog razvoja, konkurentnosti, bezbjednosti, energetske efikasnosti, zaštite životne sredine, socijalne politike, javnog i privatnog partnerstva, jačanje institucionalnih kapaciteta, kreiranje platforme za institucionalne i korporativne lidere.

Ovogodišnji, osmi Dunavski biznis forum, koji se održava 3. i 4. oktobra u Novom Sadu, jedan je od najznačajnijih regionalnih skupova posvećen implementaciji Dunavske strategije i uticaju biznisa na njen odgovoran i održiv razvoj. Forum je okupio predstavnike politike, diplomatije, ekonomije, nauke, kulture, medija i civilnog društva iz 14 zemalja.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve