Petak, 27 Januara, 2023
Rubrika:

Mitrović građanima Bara: Uskoro će biti riješen problem vodovodne i kanalizacione mreže

Kako su kazali, Vlada Crne Gore dala je saglasnost za kredit kod EBRD u ukupnom iznosu od 12 miliona eura. Sredstva će biti uložena za izgradnju nedostajuće vodovodne i kanalizacione mreže u pomenutim naseljima, čime će se svi objekti priključiti na postrojenje za tretman otpadnih voda

Ministar ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, Ratko Mitrović sa direktorom Regionalnog vodovoda, Josipom Đuraškovićem i v.d. direktorom Direktorata za ekologiju, Dušanom Bugarinom obišao je naselja u Baru – Veliki pijesak i Dobra voda u kojima građani još uvijek nemaju izgrađenu vodovodnu i kanalizacionu mrežu, uprkos tome što ova mjesta predstavljaju prave male gradove u kojima tokom turističke sezone boravi preko 30 000 ljudi, saopšteno je iz Ministarstva.

Kako su kazali, Vlada Crne Gore dala je saglasnost za kredit kod EBRD u ukupnom iznosu od 12 miliona eura. Sredstva će biti uložena za izgradnju nedostajuće vodovodne i kanalizacione mreže u pomenutim naseljima, čime će se svi objekti priključiti na postrojenje za tretman otpadnih voda. Neophopdno je izraditi Studiju i višekriterijumsku analizu koja bi definisala optimalnu lokaciju za PPOV, a koja bi bila u skladu sa postojećim DUP-om i ujedno povezala Veliki pijesak i Dobru vodu sa naseljem Kruče koje pripada Opštini Ulcinj.

„Želim da pošaljem poruku građanima Bara da će uskoro biti riješeni njihovi svakodnevni problemi, jer je zaista nevjerovatno da u 21. vijeku imamo situaciju da se voda u popularnim turističkim naseljima dostavlja cistijernama i da ne postoji kanalizacioni sistem. Rješavanje ovog problema će, dodatno, dati podstrek boljem razvoju turističke djelatnosti na području Velikog pijeska, Dobre vode i Utjehe“, izjavio je Mitrović.

Projekat će, u skladu sa zaključkom Vlade, sprovoditi Regionalni vodovod, uz finansijsku podršku EBRD-a, i kako je rekao Đurašković, „uz saglasnost opština Bar i Ulcinj krećemo u ovaj projekat. Idejni projekat, koji je u fazi izrade, za jedan dio mreže je izrađen, čekamo revidovani i glavni projekat i realizacija će biti što je najprije u našoj moći zbog svih onih građana koji čekaju toliko dugo godina.“

“Za lokaciju PPOV su predviđene tri lokacije, od kojih je jedna udaljena od naseljenih turističkih lokacija”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve