Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

Ministarstvo poljoprivrede uputilo inicijativu Vladi za dodatnu podršku mljekarima

Uputili predlog Vladi da se finansijski reaguje i pruži pomoć radi prevazilaženja teškoća u ovoj proizvodnji

Nakon što je zabilježeno povećanje cijena određenih imputa u proizvodnji hrane što je prvenstveno otežalo proizvodnju mlijeka, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede je uputilo predlog Vladi da se finansijski reaguje i pruži pomoć radi prevazilaženja teškoća u ovoj proizvodnji.

“Kao odgovoran partner Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede je uputilo predlog da se finansijski reaguje i pruži pomoć radi prevazilaženja teškoća u ovoj proizvodnji. Poljoprivredni proizvođači koji mlijeko predaju mljekarama i sirarama kao i oni koji vrše preradu na gazdinstvu, u narednom periodu biće im isplaćena dodatna pomoć u visini iznosa koji odobri i prihvati Ministarstvo finansija odnosno Vlada”, saopšteno je iz Ministarstva.

Ističu, da na ovaj način pokazuju odgovornost, kao i da u najtežim situacijama podržavaju naše poljoprivrednike i domaću proizvodnju.

“Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede takođe, na ovaj način, u ovoj veoma teškoj godini izlazi u susret poljoprivrednim proizvođačima, tako što želi sačuvati crnogorskog poljoprivrednika a na drugi način želi ponuditi crnogorskom tržištu domaće proizvode odličnog kvaliteta”, dodali su iz Ministarstva.

Kako navode, Ministarstvo je kroz kreiranje razvojnih politika u tekućoj godini pripremilo agrobudžetske mjere i subvencije koje će dati razvojnu šansu poljoprivrednoj proizvodnji.

“Međutim, dok se čeka usvajanje budžeta a onda agrobudžeta, Ministarstvo je u stalnim aktivnostima i kontaktima sa poljoprivrednim proizvođačima tražeći načine da shodno zakonskim procedurama djeluje i pomogne u teškim uslovima i zbog COVID 19. U tom smislu Ministarstvo je reagovalo početkom godine i našlo rješenje za tržišne viškove krompira, gdje je otkupljeno preko 700.000 kg”, zaključuju iz Ministarstva.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve