Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Ministarstvo poljoprivrede: Bemax za 73 sekunde radio petodnevni posao

Ažurno i sistematično eksploatisanje materijala bez praznog hoda. Dok utovarna kašika vadi šljunak iz rječnog korita i puni dampere, bager puni kamion, kiperi, i kamioni sa natovarenim materijalom (sa navučenim ceradama) se mimoilaze sa kamionima koji se vraćaju po novu (petodnevnu?) turu

Kompanija „BEMAX” je u periodu od zaključenja Ugovora za regulaciju toka toka Morače od 2014. godine zaključno sa krajem 2020. godine prema podacima izvukla ukupno 87.209,40 kubika šljunka po cijeni od 2.78 eura po kubiku uplatila ukupno državi 249.838,52 eura za šljunak iz Morače, saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

– Prema dinamičkom planu, vađenje šljunka nije rađeno samo u periodima od 1. do 9. januara, odnosno za novogodišnje i božićne praznike. Shodno potvrdi o ukupno prijavljenom materijalu kompanija je godišnje plaćala 41.639,7 eura, ili 3.469 eura mjesečno, tj. 111 eura dnevno. Za ovaj novac, po cijeni od 2.78 eura mogli su obezbijediti 40 m3 za jedan dan, što predstavlja da su eksploatisali samo dva kamiona dnevno – navode iz ministarstva.

Iz resora kojim upravlja Aleksandar Stijović, kazali su da se činjenice ne slažu sa situacijom na terenu i kako kompanija sa 10 kamiona odrađuje posao, ili ”kako su za 73 sekunde u stanju da urade petodnevni posao”.

– Ažurno i sistematično eksploatisanje materijala bez praznog hoda. Dok utovarna kašika vadi šljunak iz rječnog korita i puni dampere, bager puni kamion, kiperi, i kamioni sa natovarenim materijalom (sa navučenim ceradama) se mimoilaze sa kamionima koji se vraćaju po novu (petodnevnu?) turu – zaključuju iz ovog ministarstva.

IzvorDan

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve