Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Ministarstvo isplaćuje subvencije za farmu Carevića podignutu na državnom zemljištu

MANS je saopštio je da Carevićeva kompanija ''Carinvest'' više od pet godina uzurpira blizu pola miliona kvadrata na Krimovici u opštini Kotor

Ministarstvo poljoprivrede nastavilo je da isplaćuje subvencije za farmu u vlasništvu predsjednika opštine Budva Marka Bata Carevića, koja je podignuta na državnom zemljištu.

Ovaj podatak našao se među informacijama koje je na zahtjev Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) objavio ministar finansija i socijalnog staranja Milojko Spajić.

Kako se vidi u dokumentu koji objavljuje MANS, za mjesec je isplaćeno preko 2,700 eura subvencija.

Na OVOM LINKU možete pogledati kompletnu državnu potrošnju od decembra 2020. do kraja maja 2021. sa pojedinačnim transakcijama.

Podsjećamo, Carevićeva kompanija “Carinvest” više od pet godina uzurpira blizu pola miliona kvadrata na Krimovici u opštini Kotor.

Iz MANS-a navode da je za to vrijeme Carević na državnoj zemlji napravio poljoprivredni kompleks, suprotno zakonu i bez građevinske dozvole.

Prema podacima MANS-a, uzurpacija na Krimovici počela je 2015. godine kada je on sagradio prve objekte sa namjerom da na toj lokaciji otvori farme za uzgoj stoke.

Naredne godine, 2016. , tvrde iz MANS-a, kompanija ‘Carinvest’ je Ministarstvu poljoprivrede predala zahtjev za upis u Registar poljoprivrednih gazdinstava.

U naredne četiri godine, prema tom istraživanju, Carević je redovno prijavljivao svoje gazdinstvo na uzurpiranom državnom zemljištu, a kompletan stočni fond uredno je evidentiran od Ministarstva poljoprivrede, bez obzira na činjenicu da se radi o kompleksu farmi sagrađenom bez građevinske dozvole i na uzurpiranom državnom zemljištu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve