Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

Ministarstvo ekonomije raspisalo javni poziv za finansijsku podršku ruralnom turizmu

Prednost će kako je rečeno biti data zahtjevima koji imaju komercijalni potencijal, ali još uvijek nedovoljno kapaciteta da se nadmeću za finansijske podrške putem kredita i fondova

Ministarstvo ekonomskog razvoja raspisalo je javni poziv za finansijsku podršku ruralnom turizmu, saopšteno je iz tog resora.

Prednost će kako je rečeno biti data zahtjevima koji imaju komercijalni potencijal, ali još uvijek nedovoljno kapaciteta da se nadmeću za finansijske podrške putem kredita i fondova.

Na ovaj način, Ministarstvo ekonomskog razvoja želi da osnaži one oblike turizma koji su se, posebno tokom pandemije, istakli kao sve popularniji kod velikog broja turista iz cijelog svijeta”, navodi se u saopštenju.

Pozivom koji je otvoren do 19. oktobra predviđena je finansijska podrška koja će osnažiti razvoj lokalnih i regionalnih turističkih brendova u cilju bolje promocije Crne Gore kao destinacije, a sa stanovišta sve popularnijeg ruralnog turizma.

“Mjere podrške imaju za cilj pružanje autentičnih iskustava turistima kroz spoj tradicionalnih vrijednosti koje baštinimo, prirodnih ljepota koje posjedujemo i inovativnih rješenja kojima ćemo sve više posvećivati pažnju”, dodaje se u saopštenju.

Program uključuje tri mjere podrške, i to: Mjera I – Organizovanje etno sajmova – ukupna opredijeljena sredstva za realizaciju ove mjere iznose 20 hiljada eura, mjera II – Razvoj inovativnih turističkih proizvoda u ruralnim područjima – ukupna opredijeljena sredstva za realizaciju ove mjere iznose 30 hiljada euta, mjera III – Unapređenje kvaliteta usluga i ponude u ruralnom turizmu – ukupna opredijeljena sredstva za realizaciju ove mjere iznose 50 hiljada eura.

Jedan od ciljeva ovih mjera je piše u saopštenju i prevazilaženje sezonalnosti, ali i jačanje nedovoljno razvijene ponude u nekim dijelovima Crne Gore. Turisti iz cijelog svijeta već prepoznaju potencijale, a na nama je da pomognemo svim zainteresovanim pružaocima usluga da na što bolji način razvijaju ponudu i time doprinesu boljoj promociji Crne Gore. Zajednički, vodeći se modelom održivog razvoja, posebnu pažnju posvećujemo prirodnim ljepotama i lokalnom stanovništvu čiji spoj predstavlja snažan resurs turizma u Crnoj Gori.

Svi zainteresovani mogu saznati više informacija na linku.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve