Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

MINISTARSTVO EKONOMIJE: 150.000 eura za podršku klasterima

Javni poziv za učešće u „Programu podsticanja razvoja klastera u Crnoj Gori za period 2017-2020 godina“, za 2018. godinu raspisan je danas i trajaće do 11. juna, a raspoloživa sredstva za ovu godinu su 150.000 eura.

U okviru javnog poziva Ministarstvo ekonomije odobrava finansijsku pomoć do 50% ukupnih opravdanih troškova, odnosno do 65% za klastere iz manje razvijenih jedinica lokalne samouprave, i to u iznosu najviše do 15.000 eura po jednom projektu.

– Strateški prioritetne djelatnosti koje su predmet sufinansiranja obuhvataju: preradu poljoprivrednih proizvoda/prehrambenu industriju, drvopreradu, ostale proizvodne djelatnosti (u skladu sa Programom), turizam i ugostiteljstvo, saopšteno je iz Ministarstva ekonomije.

Tokom trajanja Javnog poziva Ministarstvo će organizovati info dane kako bi prezentovalo Program i pružilo sve potrebne informacije zaiteresovanim klasterima. Detaljne informacije o datumu, jedinici lokalne samouprave, mjestu i vremenu održavanja info dana blagovremeno će biti objavljene na sajtu Ministarstva ekonomije.

Ministarstvo ekonomije, u cilju jačanja konkurentnosti i razvoja preduzetnika, mikro, malih i srednjih preduzeća, od 2012. godine u kontinuitetu radi na implementaciji politike razvoja klastera u Crnoj Gori. Cilj Programa podsticanja razvoja klastera je finansijska podrška efikasnijem funkcionisanju inovativnih klastera i njihove bolje promocije, u pravcu ostvarivanja bolje konkurentske pozicije malih i srednjih preduzeća na nacionalnom i međunarodnom tržištu.

Konkursna dokumentacija za učešće u ovom Programu može se preuzeti lično u prostorijama Ministarstva ekonomije, kao i na web stranici www.mek.gov.me.

Izvor: Portal Analitika

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve