Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Milutinu Đukanoviću plata do kraja mandata, bio na funkciji ili ne

Kako tvrde izvori Vikend novina, zaštitnom klauzulom u ugovoru, Đukanović je obezbijedio da četiri godine od dana imenovanja ima pravo da prima dvije trećine ugovorene zarade (odnosno najmanje 2.000 eura) ukoliko ode sa funkcije ranije. Dakle, da se desi da bude smijenjen, recimo, danas, imao bi i dalje visoka primanja, odnosno dobio bi, shodno ugovoru, oko 96.000 eura do isteka mandata

Predsjednik Upravnog odbora Elektroprivrede Crne Gore Milutin Đukanović zaključio je menadžerski ugovor na četiri godine i dogovorio zaradu od 3,5 prosječne plate u kompaniji, što iznosi nešto preko 3.000 eura mjesečno, budući da je prosjek proteklih par mjeseci bio 860 eura. Što je posebno zanimljivo, novi predsjednik upravljačkog tijela EPCG ugovorio je zaštitnu klauzulu, što mu omogućava da bude dobro zbrinut ukoliko bude smijenjen prije isteka mandata.

Kako tvrde izvori Vikend novina, zaštitnom klauzulom u ugovoru, Đukanović je obezbijedio da četiri godine od dana imenovanja ima pravo da prima dvije trećine ugovorene zarade (odnosno najmanje 2.000 eura) ukoliko ode sa funkcije ranije. Dakle, da se desi da bude smijenjen, recimo, danas, imao bi i dalje visoka primanja, odnosno dobio bi, shodno ugovoru, oko 96.000 eura do isteka mandata. On je, podsjetimo, izabran za predsjednika Upravnog odbora EPCG 16. marta ove godine.

Na isti način, kažu izvori VN, zaštitio se i izvršni direktor EPCG Nikola Rovčanin. Plata koju je ugovorio iznosi 3,25 prosječne zarade u kompaniji, odnosno oko 2.800 eura mjesečno, dok je zaštitna klauzula ista kao kod Milutina Đukanovića dvije trećine ovog iznosa ili nešto preko 1.860 eura za mjesec. To znači da bi u slučaju da bude razriješen prije isteka mandata, dobio oko 89.000 eura.

Ovakve zaštitne klauzule, prema saznanjima Vikend novina, nijesu samo u Elektroprivredi, već su se na isti način, po svoj prilici, “zaštitili” i predsjednici upravnih odbora i menadžeri i u pojedinim drugim državnim kompanijama.

Očigledno da halabuka koju je aktuelna većina dizala dok je bila u opoziciji nije imala nikakve veze sa time da se isprave eventualne greške prethodne vlasti, već je jedini cilj bila lična korist. Sva priča kako se zalažu za bolju i pravedniju raspodjelu, za bolji život, rješavanje egzistencijalnih problema građana bila je tek radi animiranja glasača. Uostalom, građani imaju priliku da vide ko dobija pozicije u javnoj administraciji i državnim kompanijama, pa da im sve bude jasno. Ali, treba da im bude jasno da sve to oni plaćaju.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Milutinu Đukanoviću plata do kraja mandata, bio na funkciji ili ne – CG Vijesti
07.08.2021-07:48 07:48

[…] Aktuelno […]

gruska mah
07.08.2021-20:12 20:12

vjecita splacina , samo da zna sve adrese begradske mu znam.vidimo se u nk cituljama izrode katunski.