Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Milutin Simović zbog puta u Pariz izbjegao suočavanje sa poslanicima 

Simović se prema podacima sa sajta Ministarstva poljoprivrede nalazi u Parizu, gdje je u toku zasijedanje generalne skupštine Svjetske organizacije za zdravlje životinja koja je počela u nedjelju, a završava se u petak. Simović je na tom skupu, prema podacima sa sajta, govorio u nedjelju

Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Milutin Simović nije se danas pojavio u parlamentu gdje je u toku sjednica na kojoj poslanici postavljaju pitanja ministrima.
Kako je obrazloženo na početku sjednice parlamenta Simović je odsustvo “opravdao” boravkom u inostranstvu.
Predsjednik Skupštine Ivan Brajović je na početku sjednice podsjetio da je praksa da potpredsjednici i ministri odgovaraju na pitanja poslanika, osim u izuzetnim prilikama. Brajović je zatražio objašnjenje od predstavnika Ministarstva poljoprivrede zašto Simović nije prisutan.
-Nije bio u mogućnosti da dođe – kratko je rekao predstavnik Ministarstva Blagota Radulović.
Nakon toga je Brajović upitao poslanika Andriju Popovića da li želi da odgovor čuje od predstavnika Ministarstva ili da se odloži postavljanje pitanje dok Simović ne dođe.
Popović je odgovorio “da Simović zbog odsustva i boravka u inostranstvo” nije u mogućosti da odgovara na pitanja.
Poslanike su zanimali odgovori na pitanja o dvije goruće teme u resoru Simovića, a to su eksploatacja šljunka u koritu rijeke Lim i dodjela kredita iz Abu Dabi fonda.
Simović se prema podacima sa sajta Ministarstva poljoprivrede nalazi u Parizu, gdje je u toku zasijedanje generalne skupštine Svjetske organizacije za zdravlje životinja koja je počela u nedjelju, a završava se u petak. Simović je na tom skupu, prema podacima sa sajta, govorio u nedjelju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve