Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Milović: Svjetska imena obilježila prethodnu godinu, u ovoj slavimo 60 godina rada

Prema riječima Milovića, zahvaljujući dobroj saradnji Fakulteta sa uspješnim poslodavcima iz privatnog i javnog sektora, navodi Milović, najbolji studenti su dobili priliku za stručnu praksu a zatim i poslovni angažman

Dekan Ekonomskog fakulteta prof. dr Nikola Milović navodi da je Ekonomski fakultet 2019. godinu završio sa izuzetnim rezultatima na polju poboljšanja kvaliteta nastave, nastavnog procesa i uslova studiranja naših studenata.

foto UCG

“Ovakva 2019. godina za nas predstavlja odličnu platformu za nastavak starih i početak novih projekata. Tako će 2020. godina biti važna za ispunjenje zadatih kriterijuma za sticanje prestižne međunarodne EPAS akreditacije i za nas posebno važno – početak procesa uvođenja nastave na engleksom jeziku”, zaključuje dekan Milović.

On je najavio da 2020. godina ima poseban značaj jer je to godina u kojoj prvi fakultet u Crnoj Gori – Ekonomski fakultet, proslavlja 60 godina od osnivanja.

Nikola Milović

“Jubilej će biti obilježen nizom događaja sa eminentnim učesnicima kao i tradicionalnom manifestacijom The Right Start koja će u duhu proslave jubileja dobiti novo ruho. Centralni događaj biće Svečana akademija povodom proslave 60 godina Ekonomskog fakulteta, kao i Okrugli sto koji ćemo organizovati istog dana a kojem će prisustvovati dekani državnih ekonomskih fakulteta Jugoistočne Evrope. To će biti prilika za razgovore o jačanju saradnje i konkurencije između ovih visokoobrazovnih institucija, kao i o poboljšanju akademskog i administrativnog kapaciteta”, kazao je dekan Milović.

On je podsjetio na uspjehe fakulteta tokom prethodne godine.

“Na osnovu brojnih sporazuma o saradnji sa istaknutim subjektima privrednog života u Crnoj Gori, naši studenti su prisustvovali predavanjima, radionicama i stručnoj praksi čime su bili u prilici da značajno unaprijede svoje kompetencije”, kazao je on.

Prema riječima Milovića, zahvaljujući dobroj saradnji Fakulteta sa uspješnim poslodavcima iz privatnog i javnog sektora, navodi Milović, najbolji studenti su dobili priliku za stručnu praksu a zatim i poslovni angažman.

“Posebno možemo istaći primjer da su najbolji studenti Ekonomskog fakulteta dobili zaposlenje u upravi kompanije „Voli“ u sektoru po ličnim preferencijama i uz platu koja iznosi 1.000 eura u neto vrijednosti”, pojašnjava dekan.

Na polju međunarodne vidljivosti, on ističe da je, na veliko zadovoljstvo Fakulteta, prethodna studijska godina započeta istorijskom posjetom dobitnika Nobelove nagrade, Finn E. Kydlanda, a završena je takođe prestižnim predavanjem svjetski priznatog politikologa Frensisa Fukujame.

Kada je riječ o poboljšanju uslova studiranja, Ekonomski fakultet je i u prethodnoj godini značajno ulagao u obnovu sala za predavanja, digitalne opremljenosti i svega onoga što doprinosi modernizaciji nastavnog procesa po uzoru na uspješne evropske visokoobrazovne institucije.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve