Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

MILOŠEVIĆ JOŠ JEDNOM PREBJEGAO: Umjesto kod ministra pošao u Vijesti

Nasuprot partijskim štetočinama, ministar Đurović je sa svojim saradnicima dao značajan doprinos da Skijalište Kolašin ovu sezonu dočeka sa jedinstvenim ski pasom, po cijeni od 25 eura za sve staze i uspinjače, uprkos miniranju Miloševića. Mojkovačkom plejboju, čuvenom petosjedu koji ničim zasluženo zauzima funkciju izvršnog direktora Skijališta Crne Gore, preostali su još jedino njegovi partneri u ''zločinu'' – Vijesti, režimski tabloidni koncern čuven po ucjenama, neistinama i podmetanjima

Umjesto na sastanak kod ministra ekonomskog razvoja i turizma Gorana Đurovića, gdje bi se razgovaralo o gorućim pitanjima Skijališta Crne Gore, rješavanju nagomilanih problema, stavljanju u funkciju ski opreme koja propada po skladištima, pogubnim odlukama iz prethodnih godina i odgovornosti za iste, direktor Skijališta Crne Gore Đuro Milošević se odlučio da ode kod svojih medijskih sponzora.

Mojkovački plejboj, koji ne štedi na službena putovanja uz pratnju mladih koleginica – od Dubaija preko Tel Aviva, većine balkanskih zemalja, pa sve do Italije, Francuske i Austrije, nije imao vremena da dođe na dva sastanka u Ministarstvo ekonomije i turizma. Ali je zato imao vremana za čuveni reketaški koncern Vijesti, preko kojih je u poneđeljak nastavio da nesmetano širi propagandu i neistine dok Skijališta vodi u propast.

Kad se već na TV Vijesti hvali svojim „dostignućima“ u Skijalištima Crne Gore, u najmanju ruku je čudno da nije iskoristio priliku da sve to ispriča i resornom ministru. To, međutim, Miloševiću nije prva „bježanija“- izvršni direktor Skijališta je promijenio pet partija i pokreta u svom šarolikom političkom portfoliju, pa je sasvim zasluženo dobio nadimak petosjed.

Čime bi se to Milošević mogao pohvaliti ministru Đuroviću? Skijališta Crne Gore su na rubu bankrota, o čemu je Portal Aktuelno više puta upozoravao javnost. Zaposleni su nezadovoljni, jer se se kriju informacije o enormno velikim gubicima, a plate su smanjivane od 10 odsto za stalno zaposlene do polovine zarade za one angažovane preko agencije. Ali su zato povećavali troškove i broj zaposlenih, vjerovatno po partijskom ključu, što je postala uobičajena praksa “osvježivača”. Tako je “osvježilo” i u Skijalištima.

Đuro Milošević – ”Mojkovački plejboj” kako ga zovu u Kolašinu: Provodi se po regionalnim skijalištima i skupim restoranima dok mu firma propada, a radncima smanjuje plate. Nema kad da dođe na sastanak kod ministra, ali zato je spreman da gostuje kod svojih pokrovitelja iz takozvanog ”medijskog ganga”

Kada su osnovana Skijališta Crne Gore, bilo je planirano da  ovo preduzeće upravlja javnim skijalištima Kolašin 1600, Cmiljača, Žarski, Torine, Jelovica, planinskim centrom Komovi i Eco adventure park Komovi. Sada je jedino funkcionalno skijalište u Kolašinu. Izgradnja infrastrukture na ostalim lokacijama kasni, uglavnom zahvaljući lošim potezima uprave Skijališta. Skijališta Cmiljača i Žarski već su “progutali” na desetine miliona eura državnog novca, a njihovo otvaranje se ne nazire ni u perspektivi. Dovoljno je reći da je put prema budućem Skijalištu Žarski u Mojkovcu propao pod prvim naletima jesenje kiše. I put nije jedini problem. Nema ni struje, vode, eksproprijacija nije završena…

I skijalište prema Jelovici je taoc loših odluka uprave državnog preduzeća. Prije četiri godine je nabavljen šestosjed. Logična poslovna odluka bi bila da se odmah stavi u funkciju tamo gdje je to izvodljivo – sa kolašinske strane prema Jelovici, jer postoji spremna kompletna infrastruktura, a nastavak bi bio postavljanje gondole, čime bi se formiralo 85 kilometara staza, što bi, uz jedinstveni ski pas, infrastrukturno povezalo Kolašin sa Beranama i Andrijevicom i otvorilo novu perspektivu razvoja.

Umjesto toga, Skijališta Crne Gore skladište šestosjed već četiri godine.  Politički preletači i oportunisti, razni trosjedi i petosjedi, “čuvaju” šestosjed za spajanje Žarskog i Cmiljače, za koje ne znaju kad će se desiti, pa ski infrastruktura, umjesto da ubira prihode, propada. Takve revolucionarne ideje u biznisu jedino su mogli da osmisle foteljaši poput Miloševića i članova Upravnog odbora Skijališta Zorice Vojinović i Ivana Ašanina, takođe čuvenih po preskakanjima iz partije u partiju kako bi ostali u foteljama. Čuvena trojka sada prebacuje odgovornost među sobom, kao što je bio slučaj na sastanku kod ministra Đurovića, a najgore je prošao onaj koji nije bio prisutan, Đuro Milošević.

Nasuprot partijskim štetočinama, ministar Đurović je sa svojim saradnicima dao značajan doprinos da Skijalište Kolašin ovu sezonu dočeka sa jedinstvenim ski pasom, po cijeni od 25 eura za sve staze i uspinjače, uprkos miniranju Miloševića. Mojkovačkom plejboju, čuvenom petosjedu koji ničim zasluženo zauzima funkciju izvršnog direktora Skijališta Crne Gore, preostali su još jedino njegovi partneri u “zločinu” – Vijesti, režimski tabloidni koncern čuven po ucjenama, neistinama i podmetanjima. Kolašin će, međutim, nastaviti da se razvija, ne zahvaljujući upravi Skijališta Crne Gore, već uprkos njima.

L.P.Đ.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Rovca
22.12.2022-10:52 10:52

Đuro je odličan čoek.Tako ga bije glas!