Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

Milijarder iz Nepala želi da ulaže u Crnu Goru

Milijarder iz Nepala Binod Čodri ((Binod Chaudhary),  vlasnik i predsjednik kompanije CG Corp Global, konglomerata sa više od stotinu kompanija, 76 brendova i oko 10.000 zaposlenih, zainteresovan je za investiranje u Crnu Goru, saopšteno je iz Vlade.

foto:telegraf.rs

Predsjednik Vlade Duško Marković primio je danas Čodrija i tom prilikom izrazio zadovoljstvo interesovanjem vlasnika CG Corp Global za Crnu Goru i upoznao ovog biznismena sa uspješnom ekonomskom politikom Vlade, našim političkim i ekonomskim prioritetima i sa povoljnim investicionim ambijentom i poslovnim stimulansima koje je Crna Gora obezbijedila investitorima.

Čodri je prvi Nepalac, koji je od 2013. godine na Forbsovoj listi milijardera, sa procijenjenim bogastvom od 1,4 milijardi dolara u 2015. godini.  Binod Čodri, čiji se konglomerat bavi hotelijerstvom, prehrambenom industrijom, proizvodnjom cementa, energetikom, bankarstvom, finansijama, zainteresovan je za određene projekte prvenstveno za investicije u hotelijerstvu.

 Vlasnik kompanije koja drži luksuzne hotele i rizorte, među ostalim, na Maldivima, u Baliju, Šri Lanci i Njujorku i koja je zastupljena na 96 destinacija u 17 država posebno je zainteresovan da u Crnoj Gori otviri luksuzni welness i spa centar.

Čodri je ocijenio je da je poslovni ambijent u našoj zemlji atraktivan i rekao da je njegov utisak o razvojnim prilikama Crne Gore veoma povoljan.

Sastanku su prisustvovali i Vipin Pangeni, generalni direktor kompanije CG Foods Europe koju je CG Corp Global otvorila za evropsko trižšte, Kamal Ahuđa, biznismen koji je nedavno kupio Industriju motora i traktora u Srbiji i bivši predsjednik Vlade Crne Gore Igor Lukšić, predstavnik PricewaterhouseCoopersa – kompanije koja je u partnerstvu sa CG Corp Global.

izvor:CdM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve