Petak, 2 Juna, 2023
Rubrika:

Milatovićevu suprugu zaposlio DPS, on je unaprijedio u direktora

Milatovićeva supruga se, međutim, zaposlila u CGES-u u vrijeme kada je tom kompanijom upravljala Demokratska partija socijalista što demantuje navode Jakova o ugroženosti svih onih koji nijesu bili za DPS, a posebno Srba. Milatovićevu suprugu, kada se zapošljavala, niko nije pitao kojoj partiji pripada i koje je nacionalnosti

Društvenim mrežama kruži citat Jakova Milatovića o zaposlenju njegove supruge u Crnogorskom elektroprenosnom sistemu, jednoj od najuspješnijih državnih kompanija.

“Suprugu sam zaposlio da bih uspješno da sprovodim ekonomsku viziju, znanjem koje sam stekao studirajući u inostranstvu i ona to zaslužuje kao supruga i majka moje đece. Nijesam nikoga čuo u vladajućoj većini da kaže nešto protiv toga, uostalom, to je moja privatna stvar”, navodno je objasnio politiku zapošljavanja članova porodice Milatović.

Milatovićeva supruga se, međutim, zaposlila u CGES-u u vrijeme kada je tom kompanijom upravljala Demokratska partija socijalista što demantuje navode Jakova o ugroženosti svih onih koji nijesu bili za DPS, a posebno Srba. Milatovićevu suprugu, kada se zapošljavala, niko nije pitao kojoj partiji pripada i koje je nacionalnosti. Međutim, Milatovićeva bolja polovina naprasno je napredovala nakon što je stupio na funkciju ministra ekonomije, u direktora Sekotra za finansijske i ekonomske poslove u CGES-u.

Osim supruge, Milatović u svom kratkom ministarskom mandatu “pomagao” i svojim prijateljima i kumovima. Kada je postavio ženu na mjesto direktor Sektora za finansije i ekonomske poslove u CGES-u, ona je na toj poziciji zamijenila Jovana Gošovića, inače još jednog druga, a kako mnogi tvrde i kuma ministra Milatovića, koji je prešao da rukovodi sektorom finansija u Montenegro works. Propali Montenegro works je bio još jedan eksperiment Milatovića i njegovog partijskog šefa Milojka Spajića. Ovaj dvojac je o trošku građana osnovao kompaniju iako ih je njihov tadašnji kolega iz Vlade Mladen Bojanić upozoravao da je ta odluka nezakonita. Kako njih zakoni ove države nijesu mnogo zanimali, kompanija je ipak formirana, a pored kuma, zapošljavala je još jednog prijatelja Milatovića i Spajića, pa je na mjesto izvršnog direktora imenovan Filip Radulović koji je sada istaknuti član Pokreta Evropa sad. Prije Montenegro Works-a, drugovi Milatović i Spajić su ga prvo postavili na funkciju predsjednika Odbora direktora nacionalne avio kompanije “AirMontenegro”.

Epilog ekonomskih eksperimenata ova dva apostolska eksperta je poznat, pa je Montegreo Works ugasila Vlada Dritana Abazovića jer je poslovao sa minusom od 200.000 eura za kratko vrijeme svoga rada. Tako je preduzeće pojelo svoj osnivački kapital kojim su ih “častili” građani Crne Gore, iz državnog budžeta. Ali, što bi rekao Milatović, to je njegova privatna stvar.

L.P.Đ.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

7 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Merlin
27.03.2023-08:05 08:05

Fina, skromna devojka, nosi Pradu, Gucci i krstove od 20.000 evra…

Cetinje
27.03.2023-09:32 09:32

I uz sve to polako ali sigurno “kopira”Žanu Praščević-Milačić-Kandić,bit će veselo kad izadje na vidjelo jer je Jakov pometina i papučar.

Life
27.03.2023-09:42 09:42

Gdin Gošović je ozbiljni finansijski stručnjak. Pogriješio je što je povjerovao Milatoviću. Ali u odnosu na suprugu, zna posao.

VojoS
27.03.2023-10:56 10:56

Viđite mu samo izjavu za BBC. Nadobudna, glupa budaletina koja se samo hvališe studiranjem u inostranstvu a ustvari je završio ekonomiju u Podgorici a u Oxfordu neki kurs. Ne otvori usta a da ne pomene njegovo akademsko obrazovanje, a mi ne čusmo od njega nijednu pametnu. Ako nam ovaj bude predsjednik države onda smo kao narod za prezir.

Merlin
27.03.2023-11:47 11:47
Reply to  VojoS

Šta si ti završio veliki stručnjače i koliko stranih jezika govoriš ?

Duda
27.03.2023-11:16 11:16

Đe si lažove na DNEVNOM NIVOU?
PIH

Bugan
27.03.2023-15:56 15:56

Zasluzula kao majka tvoje djece, Po kom osnovu, i moja zena je majka moje djece.