Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Milatović: Proširujemo kapacitete Skijališta ulaganjem 1,5 miliona eura

Ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović, poslanik Vladimir Martinović i direktor Skijališta Crne Gore Đuro Milošević posjetili su danas skijališta na Bjelasici, za koje je Vlada Crne Gore opredijelila iznos od 1.500.000 eura za finansiranje izgradnje, održavanje i valorizaciju višenamjenske sportske infrastrukture na prostoru Bjelasice i Komova, saopšteno je iz Ministarstva

Ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović, poslanik Vladimir Martinović i direktor Skijališta Crne Gore Đuro Milošević posjetili su danas skijališta na Bjelasici, za koje je Vlada Crne Gore opredijelila iznos od 1.500.000 eura za finansiranje izgradnje, održavanje i valorizaciju višenamjenske sportske infrastrukture na prostoru Bjelasice i Komova, saopšteno je iz Ministarstva.

„Vlada Crne Gore je kao jedan od strateških opredjeljenja i prioriteta razvoja prepoznala turističku valorizaciju sjevernog regiona Crne Gore, u cilju unapređenja razvoja ovog područja i smanjenja razlike u razvijenosti između južnog i sjevernog regiona zemlje“, kazao je Milatović.

On je podsjetio da postojanje socio-ekonomskih razlika ukazuju na potrebu kreiranja i implementaciju politike koja za cilj ima smanjenje regionalnih razlika.

“Sa posebnom pažnjom treba osluškivati potrebe i prioritete za dalji razvoj ovog dijela države, uz veoma odgovornu politiku korišćenja prirodnih resursa po kojima je i ovaj dio, ali i cijela Crna Gora, prepoznat. Kako postoje prirodni preduslovi za raznovrsne vidove turizma, cijeli prostor planina Bjelasica i Komovi percipira se kao potencijal za razvoj sportsko-rekreativnog turizma, te ulaganje planiranih sredstava za izgradnju skijaške i sportsko-turističke infrastrukture ima višestruke ciljeve i benefite“, dodao je Milatović.

On je istakao da je ulaganje u Skijališta značajno za budućnost sjevera i svih naših građana. Diversifikacija turističke ponude, produžetak zimske i ljetnje sezone, unapređenje sportskih kapaciteta kako za lokalno tako i za cjelokupno stanovništvo Crne Gore, bezbjednost sadašnjih i budućih skijaša, zaštita i održavanje izgrađene sportske infrastrukture, kao i aktivna promocija Bjelasice i Komova predstavljaju benefite ulaganja koji vode do ostvarenja javnog ekonomskog interesa.

„Početak pandemijske godine u smislu uspješnosti turističke sezone, upravo ovdje na sjeveru Crne Gore ulila je optimizam i dala novu nadu i podstrek za kreiranje politika ali i uvjerenje da ova godina može da pomjeri granice uspjeha“, kazao je Milatović, ističući da je zimska sezona bila jedna od najuspješnijih do sada i iznad svih očekivanja.

On je dodao da ga posebno raduje da je pored zimske sezone, i ljetnja sezona na sjeveru Crne Gore na izvanrednom nivou, i da se nada da će se taj trend nastaviti u narednom periodu.

Martinović je istakao zadovoljstvo posjetom Milatovića i nedavnom odlukom Vlade Crne Gore.

„Itekako sam zadovoljan posjetom ministra Milatovića Kolašinu i Skijalištu 1600 koji je i ovom posjetom potvrdio da će nova Vlada i većina koja je podržava nastaviti sa ulaganjima u infrastrukturne objekte na sjeveru naše države što je i dokazano nedavnom odlukom Vlade da se za Skijališta Crne Gore opredijeli dodatnih 1.500.000 eura. Zaustavljanja započetih projekata neće biti kako su mnogi tvrdili, već, naprotiv, još jače i intenzivnije ćemo, nakon stabilizovanja finansija, zajedničkim snagama, ulagati u sjever koji je pravi dragulj naše države. Naravno, sve ovo  ćemo sprovoditi isključivo kroz zakonite načine u cilju razvoja sjevera i javnog interesa, a ne, nikako, u interesu privilegivanih pojedinaca i tajkuna“, poručio je Martinović.

Podsjetimo, u Kolašinu je prije pet dana počela montaža novog šestosjeda, koji će povezati renomirane ski centre Kolašin 1450 i Kolašin 1600. Na taj način, Kolašin će ostati vodeći skijaški centar u ovom dijelu Evrope, koji će ove zime imati čak 40 kilometara pripremljenih staza za skijanje. Nije montaža šestosjeda jedina aktivnost, već neko se vrijeme radi na izgradnji sedam kondo hotela visoke kategorije i radovi teku planiranom dinamikom.

U nastavku pogledajte fotografije.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Milatović: Proširujemo kapacitete Skijališta ulaganjem 1,5 miliona eura – CG Vijesti
19.08.2021-16:00 16:00

[…] Aktuelno […]