Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Milatović: O socijalnoj pravdi treba misliti 365 dana godišnje

Danas, na obilježavanje Međunarodnog dana socijalne pravde, spomenuću samo dio dosadašnjeg napora Ministarstva da stvorimo državu socijalne pravde, rekao je Milatović

O socijalnoj pravdi treba misliti 365 dana godišnje, poručio je ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović.

“Danas, na obilježavanje Međunarodnog dana socijalne pravde, spomenuću samo dio dosadašnjeg napora Ministarstva da stvorimo državu socijalne pravde”, dodaje on.

Milatović je, kako se navodi na sajtu Ministarstva, podsjetio da je u okviru paketa podrške privredi i građanima obezbijeđena podrška za više od 100 hiljada građana.

“Za preko 100.000 građana – 34.000 penzionera više nego u prethodnim paketima, i za skoro 50.000 nezaposlenih na ZZZ. Podržano je 1.000 preduzeća više nego ranije, a 3.000 zaposlenih više nego ranije, a svim preduzećima povećan nivo subvencija. Prepoznati su zdravstveni i prosvetni radnici kao stub zdravog razvoja svakog društva”, rekao je Milatović.

Prema njegovim riječima, osnažen je Socijalni savjet kroz članstvo dva ministra i tri državna sekretara.

“Podržano uvećanje minimalne zarade, obnovljena ideja o izgradnji kuće Socijalnog dijaloga, prisustvom premijera i predsjednika Skupštine na prvoj sjednici Savjeta – data najviša podrška socijalnom dijalogu”, dodajen on.

Promovisana rodna ravnopravnost i ekonomsko osnaživanje, kako kaže, žena kroz reformisani Savjet za konkurentnost – “na način sto su ženska privredna udruženja po prvi put imenovana za članstvo u Savjetu”.

“Nakon Bugarske, Crna Gora je po GINI koeficijentu najmanje jednako društvo u Evropi. Uticaj nejednakosti na dosadašnji ekonomski razvoj bio je nemjerljiv. Upravo zato vrijednosti poput slobode, jednakosti, solidarnosti i pravdenosti su duboko utkane u svaki naš dalji korak”, zaključuje Milatović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve