Četvrtak, 18 Aprila, 2024
Rubrika:

Milatović: Neshvatljivo je da neki poslanici, koji imaju prosječne plate oko 1.800 eura, neće glasati za povećanje plata građana

On je to rekao odgovarajući na pitanje Berane online kako komentariše visoke poslaničke plate, o čemu smo pisali juče, a imajući u vidu da su oni sa najvisočijim primanjima najveći protivnici programa ''Evropa sad''

Poslanici u crnogorskom parlamentu u prosjeku imaju plate oko 1.700 – 1.800 eura i zamislite vi sada jednoga poslanika sa tolikom platom da ne želi da građanin ima povećanje plate minimalne sa 250 na 450 eura i prosječne sa 530 na 700 eura i zdravstvenih radnika sa dodatnim povećanjima. Ja to ne mogu da razumijem, kazao je ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović u intervjuu za portal „Berane online“.

On je to rekao odgovarajući na pitanje Berane online kako komentariše visoke poslaničke plate, o čemu smo pisali juče, a imajući u vidu da su oni sa najvisočijim primanjima najveći protivnici programa „Evropa sad“.

Milatović je naveo i da smatra da je „Evropa sad“ jedan od onih programa gdje, kako je istakao, „treba cijela Crna Gora da se ujedini u parlamentu“.

“Poslanici glasanjem za ovaj program treba da pokažu građanima Crne Gore da se suštinski zalažu za njihov bolji život, za konkurentniju crnogorsku privredu i za jedan bolji i pravilniji odnos prema privrednicima u Crnoj Gori koji žele da plaćaju fer poreze i doprinose“, poručio je ministar.

On je naglasio da Crna Gora više nema vremena da čeka i zamolio poslanike da podrže program, a da su oni spremni da još jednom sve objasne i prihvate sve korekcije koje vode na bolje i fiskalno su neutralne.

Posebnu poruku je poslao vladajućoj većini koja, kako je istakao, ima sada šansu da popravi stvari u Crnoj Gori.

“Ubjeđenja sam da će prije svega naša parlamentarna većina, jer je sasvim prirodno da mi prvo računamo na njihovu podršku, a koja je sada vlast, podržati program „Evropa sad“ jer ima šansu da popravi stvari u Crnoj Gori“, ističe ministar ekonomskog razvoja.

On se ipak nada, dodaje, da će plan „Evropa sad“ biti usvojen u parlamentu.

“Ja sam i dalje vjerovanja i stanovišta da uz dodatna razjašnjenja, objašnjenja a možda i poneki amandman poslanika, da će apsolutno ovaj paket koji smo mi nazvali „Evropa sad“ ili Maršalov plan a koji je na taj način upakovan u budžet za narednu godinu biti usvojen u parlamentu“, zaključio je Milatović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Hey
25.11.2021-17:38 17:38

Kakva je ovo izjava Oksfordskog sibicara