Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Milatović i Spajić: Evropa sad dobila pozitivne ocjene u EU

Komesar je iskazao podršku Vladi Crne Gore na putu evropskih integracija

Ministar ekonomskog razvoja i Ministar finansija i socijalnog staranja u Vladi Crne Gore, Jakov Milatović i Milojko Spajić sastali su se u Briselu sa evropskim komesarom za ekonomiju Paolom Đentilonijem. Tokom sastanka, kako je saopšteno iz Ministarstva ekonomskog razvoja, našoj delegaciji je upućena snažna poruka podrške za razvojne projekte naše zemlje koji između ostalog obuhvataju jednu od ključnih reformi u Crnoj Gori, EVROPA SAD.

“Komesar za ekonomiju, Paolo Đentiloni je pohvalio napore Crne Gore u pogledu stabilizacije javnih finasija. On je kazao da je bio veliki izazov za vlasti u Crnoj Gori da adekvatno odgovore padu ekonomske aktivnosti koji je bio najveći u Evropi za 2020. godinu i apostrofirao značaj mjera podrške koji je Vlada Crne Gore usvojila kao pomoć privredi i građanima, što je itekako uticalo na oporavak turističke privrede”, navodi se u saopštenju MEK-a

Komesar je, kažu, iskazao podršku Vladi Crne Gore na putu evropskih integracija.

“Posjetu Briselu smo započeli sa nekadašnjim predsjednikom Vlade Italije i sadašnjim komesarom za ekonomiju u okviru Evropske komisije, gospodinom Paolom Đentilonijem. Bio je jako zadovoljan sa dostignućima koje smo mu prezentovali, a koja se tiču ekonomskog oporavka u Crnoj Gori i jednog velikog dijela strukturnih reformi koje smo u prethodnih 10 mjeseci uspjeli da realizujemo. Takođe, sastanak je bio dobra prilika da diskutujemo o jako ambicioznim planovima koji ova Vlada ima za naredni period. Prezentovali smo mu program EVROPA SAD i dobili smo snažnu podršku”, izjavio je Milatović nakon sastanka.

U toku razgovora ministar Spajić je komesara upoznao sa programom “Evropa sad” čiji je cilj da kroz set poreskih politika obezbijedi dominaciju socijalne pravde i bolji životni standard svih građana Crne Gore.

“Projekat Evropa sad” je dobio podršku od komesara Đentilonija i drago nam je da je ponudio čak i konkretne stvari, kao što je tehnička podrška iz njegovih direktorata. Vraćamo se u Crnu Goru sa nekim konkretnim stvarima iz Brisela”, izjavio je Spajić nakon sastanka.

Kako je naveo, dobili su pohvale i za pristup u pravljenju političkog konsenzusa oko ovog pitanja.

“Ovo je jedno pitanje gdje se Crna Gora može okupiti, sa različitih političkih spektruma i mislimo da je dobra prilika da se desi presedan koji se i desio tokom sjednice Socijalnog savjeta, gdje smo imali i sindikate i predstavnike privrede, a koji su zajedno podržali ovaj program. Nadamo se da će parlamentarci sa svih strana podržati program “Evropa sad” i mislimo da će to biti presedan koji će Crnu Goru da uvuče u jedan poces ubrzanog pristupanja Evropskoj uniji”, kazao je Spajić.

Ministri Milatović i Spajić će u Briselu održati niz sastanaka sa predstavnicima evropskih institucija na kojima će se razgovarati o planu budućeg razvoja Crne Gore.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve