Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Milatović-Čadež: Centar regionalne privrede preseliće se iz Trsta u Podgoricu

Milatović se zahvalio na mogućnosti vakcinacije privrednika u regionu i dodao da krajem ove nedjelje počinje masovna vakcinacija u Crnoj Gori, koja će omogućiti dobru turističku sezonu

Kancelarija Regionalne privredne komore iz Trsta u junu će prebaciti sjedište u Podgoricu, saopšteno je tokom današnjeg sastanka ministra ekonomskog razvoja Jakova Milatovića sa predsjednikom Privredne Komore Srbije Marko Čadežom.

Kako je saopšteno iz Ministarstva ekonomskog razvoja, na sastanku je istaknut značaj povezivanja ekonomija dvije države, kao i posvećenost Vlade Crne Gore jačanju regionalne saradnje i integracija na Zapadnom Balkanu, te su najavljeni konkretni koraci dalje saradnje.

“Puno tema je koje su vrlo važne za ubrzanje i unaprjeđenje ekonomske saradnje između Crne Gore i Srbije. Crna Gora sa svojom ekonomijom je poprilično naslonjena na ekonomiju Srbije i na ekonomije svih ostalih zemalja iz regiona. Nas raduje ekonomski razvoj Srbije iz razloga što se i ekonomski razvoj ove zemlje jednim dijelom osjeća i u Crnoj Gori, i suprotno. U tom pravcu, sredinom juna će se Kancelarija Regionalne privredne komore iz Trsta prebaciti sa sjedištem u Podgoricu, i time će u potpunosti biti kompletan proces i u smislu intenziviranja saradnje između privrednika u region”, navode u Ministarstvu.

Čadež je istakao da će Privredna komora Srbije pružiti punu podršku vladama Srbije i Crne Gore u otvaranju prvog zajedničkog graničnog prelaza Gostun-Dobrakovo.

“Što je važno za privrednike, kompanije, ali i predstojeću turističku sezonu”, naglasio je Čadež.

Milatović se zahvalio na mogućnosti vakcinacije privrednika u regionu i dodao da krajem ove nedjelje počinje masovna vakcinacija u Crnoj Gori, koja će omogućiti dobru turističku sezonu.

On je pozvao građane Srbije i regiona da posjete Crnu Goru.

“Crna Gora otvorena je bez ikakvih uslova za sve turiste iz Srbije i regiona i očekujemo vas tokom ljetnje sezone”, poručio je crnogorski ministar.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve