Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Mihajlović sa Bojanićem: Cilj Srbije da se povezuje sa zemljama u regionu, u prenosnoj mreži i gasovodima

,,U kriznim vremenima za energetski sektor prepoznali smo nove mogućnosti za saradnju''

Ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić sastao se danas u Beogradu sa potpredsjednicom Vlade Republike Srbije i ministarkom rudarstva i energetike Zoranom Mihajlović sa kojom je razgovarao o saradnji dva ministarstva i potencijalnim zajedničkim projektima u oblasti energetike.

“U kriznim vremenima za energetski sektor prepoznali smo nove mogućnosti za saradnju, da pratimo svjetske trendove u oblasti energetike i da obezbjeđujemo stabilno snabdjevanje. Najvažnija tema danas bila je projekat gasovoda, koji je važan za što bezbolniju energetsku tranziciju Crne Gore”, naveo je Bojanić.

Dodao je i da je na sastanku dogovorena dinamika koju će dva ministarstva pratiti u svojoj saradnji i da nema dilemu da će iz toga proisteći rezultati za privredu i građane.

,,Cilj Srbije je da se povezuje sa svim zemljama u regionu, i u prenosnoj mreži, i gasovodima. Danas smo razgovarali o projektu gasne interkonekcije sa Crnom Gorom, kao i o zaključivanju određenih protokola o saradnji”, rekla je Mihajlovićeva.

Istakla je da je u pitanju treći sastanak sa resornim ministrom iz Crne Gore i zahvalila na dobroj saradnji u okviru Energetske zajednice.

“Srbija i Crna Gora su susjedi koji u oblasti energetike ne mogu jedan bez drugog i vjerujem da ćemo iduće godine imati i konkretne projekte na kojima ćemo zajedno raditi”, navela je Mihajlovićeva.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve