Microsoft Teams dostupan korisnicima Office 365 paketa širom sveta

 

Kompanija Microsoft je najavila globalnu dostupnost Microsoft Teams, softverskog alata za timski rad i saradnju, baziranog na chat-platformi, u okviru Office 365 paketa. Ova opcija za timski rad od sada je dostupna na 181 tržištu i na 19 jezika.

Od trenutka kada se prvi put pojavio u novembru prošle godine, ovaj napredni alat za saradnju i komunikaciju u okviru timova, prihvaćen je u preko 50.000 poslovnih organizacija širom svijeta. Nakon uspješnog perioda isprobavanja, podrška i povratne informacije koje su stigle od korisnika doprinijele su dodavanju mnogih novih karakteristika koje su od sada globalno dostupne.

Od novembra do danas Microsoft je uneo preko 100 novih karakteristika u Teams, uključujući i one koje doprinose poboljšanju održavanja online sastanaka, sa opcijama za pravljenje rasporeda. Tu su zatim i opcije za mobilne audio pozive, sa dostupnim video pozivima na Android uređajima, a uskoro i na iOS i Windows telefonima, email integracija, kao i nove bezbjednosne odlike. Dodate su i nove karakteristike koje će Microsoft Teams učiniti pristupačnijim – kao što je podrška čitanju materijala sa ekrana, visok kontrast i navigacija samo uz pomoć tastature.

– U svijetu u kome informacija ima u izobilju, dok raspoloživo vrijeme i pažnja postaju rijetkost, naš cilj je da pomognemo pojedincima i timovima da budu produktivniji gdje god da se nalaze, izjavio je Satja Nadela, generalni direktor Microsofta.

– Office 365 je najšira i najuniverzalnija platforma za stvaranje, saradnju i komunikaciju. Sada, uz Microsoft Teams, otvaramo novi prostor zasnovan na chat-alatima koji će osnažiti timski rad, dodao je Nadela.

Office 365 je projektovan da odgovori na specifičnosti stila rada svake grupe koja ga koristi, sa namjenski ugrađenim aplikacijama među kojima su: Outlook za email-ove na nivou preduzeća/organizacije, SharePoint za praktično rukovanje materijalom, Yammer za umrežavanje u okviru organizacije, Skype for Business kao oslonac za video i audio komunikaciju u okviru preduzeća – a kojima se od sada pridružuje i Microsoft Teams.

Mogućnost pristupanja sa gostujućih uređaja i dublja integracija u Outlook, kao i bogatija platforma za developere – predviđeni su za jun ove godine.

Više informacija i detalja možete naći na Office blogu.

Komentari

avatar