Četvrtak, 25 Aprila, 2024
Rubrika:

MF: Ogroman potencijal za unaprjeđenje saradnje Crne Gore i Turske

Turska želi da poveća prisutnost na tržištu Crne Gore, uz namjeru da će prenijeti kredibilnim tamošnjim kompanijama mogućnosti za ulaganje u našu zemlju, sa posebnim akcentom na infrastrukturne projekte iz oblasti saobraćaja

Crna Gora i Turska imaju ogroman potencijal za unaprjeđenje saradnje u energetici, građevinarstvu, poljoprivredi, turizmu i trgovini, ocijenjeno je tokom susreta ministra finansija Aleksandra Damjanovića i ambasadorke Turske u Crnoj Gori, Songul Ozan, saopšteno je iz Ministarstva finansija.

“Budući da je zajednička namjera je da se ekonomska saradnja na svim nivoima pospješi analizirani su najvažniji projekti koji se, u saradnji Crne Gore i Turske već realizuju, uz poseban osvrt na aktivnosti koje zahtijevaju ubrzano iznalaženje realnih izlaznih strategija. U tom kontekstu razgovarano je o višegodišnjoj zainteresovanosti turske kompanije za Aerodrome Crne Gore, kao i o aktuelnim pregovorima kompanije Toščelik i Elektroprivrede Crne Gore oko kupovine Željezare Nikšić.

Analizirajući kretanje postojećeg turskog kapitala u Crnoj Gori, kroz prizmu velikog broja investitora iz pomenute zemlje, razmatran je i slučaj Port of Adria, kojom gazduje turska kompanija”, navode u saopštenju.

Ambasadorka je, dodaju, kazala da Turska želi da poveća prisutnost na tržištu Crne Gore, uz namjeru da će prenijeti kredibilnim tamošnjim kompanijama mogućnosti za ulaganje u našu zemlju, sa posebnim akcentom na infrastrukturne projekte iz oblasti saobraćaja.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve