Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

MER: Netačni navodi da neotvaranje hotela na Svetom Stefanu nije kršenje ugovora

Nasuprot medijskim informacijama, kako su dodali, arbitražni sud u Londonu tek treba da se odredi o svemu, a posebno suštini spora - da li je kompanija ''Adriatic properties'' prekršila ugovorne obaveze time što dvije godine drži hotele Sveti Stefan i Miločer zatvorenim

Medijski navodi da je kompanija “Adriatic properties“ u arbitražnom postupku koji se vodi u Londonu “dobila prvu rundu”, da “neotvaranje hotela nije kršenje ugovora” i da su “plaže hotelske, do okončanja arbitraže” – nisu tačni – kazali su iz Ministarstva ekonomskog razvoja reagujući na medijske navode.

Nasuprot medijskim informacijama, kako su dodali, arbitražni sud u Londonu tek treba da se odredi o svemu, a posebno suštini spora – da li je kompanija “Adriatic properties” prekršila ugovorne obaveze time što dvije godine drži hotele Sveti Stefan i Miločer zatvorenim.

– To pitanje i dalje je neriješeno. Posljednja procesna odluka Međunarodnog suda u Londonu tiče se odbijanja privremene mjere kojom je država, uz argument zaštite javnog interesa Crne Gore, tražila da se hoteli otvore ove sezone. Smatramo da takav zahtjev države govori u prilog tome da ne stoje optužbe o “tjeranju investitora”, već naprotiv, stvaranju uslova da uprkos sporu zakupac nesmetano radi – navedeno je u reagovanju.

Imajući u vidu da je, kako su istakli, “shodno pravilima arbitraže sva dokumentacija koja se koristi u postupku povjerljivog karaktera, označena stepenom tajnosti, Vlada Crne Gore i Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma neće dalje zalaziti u detalje uz ocjenu da medijske spekulacije koje iniciraju drugi učesnici u postupku, uprkos namjeri- neće ostvariti željeni efekat”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve