Utorak, 16 Aprila, 2024
Rubrika:

Medojević: Za enormno poskupljenje ogrijevnog drveta i peleta kriva je isključivo Vlada Crne Gore

''Ako Vlada ne interveniše cijene će eksplodirati i veliki broj građana će biti izložen enormnim troškovima ili će biti prinuđen da kupuje drva na crno od šumokradica i švercera. Šume će biti dodatno devastirane i kajmak će skinuti sumarska mafija koja decenijama nekažnjeno uništava naše sume'', dodao je Medojević

Kad se naši građani budu suočili sa poskupljenjem drva za ogrijev koja će morati plaćati i po 80 eura po kubiku, umjesto 40eura kolika je cijena bila prošle godine i pelet po 400 eura po toni , umjesto 170-180 eura koliko je bila cijena prošle godine, moramo znati da je to isključiva krivica ove nesposobne i slabe Vlade, ocijenio je jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) i predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević.

“U uslovima spekulativnih promjena na tržištu, kada privatni proizvođači podižu cijene radi sticanja ekstra profita i time ugrožavaju osnovna ljudska prava stanovništva i njihovo zdravlje i elelemntarne uslove za život, Vlada mora intervenisati”, naveo je Medojević.

Zabrana izvoza i ograničavanje cijena ogrijevnog drveta i peleta su, prema njegovim riječima,  “neophodni zbog zaštite našeg stanovništva koje je prinuđeno da se grije na najjeftinije energente”.

“U Podgorici se oko 29.000 porodica grije na drva ili pelet. Ako Vlada ne interveniše cijene će eksplodirati i veliki broj građana će biti izložen enormnim troškovima ili će biti prinuđen da kupuje drva na crno od šumokradica i švercera. Šume će biti dodatno devastirane i kajmak će skinuti sumarska mafija koja decenijama nekažnjeno uništava naše sume”, dodao je Medojević.

Kako je naveo, ministar pokazuje ili #ogromno neznanje ili strah od šumarske i drvoprerađivačke mafije koja sada na ratu i nesreći želi da profitira#.

“Vlada mora da definiše maksimalne cijene za domaće kupce, videći računa o standardu građana i određujući razumnu stopu profita za privatnike, a tržišni viškovi se mogu prodavati po tržišnim cijenama. Slična situacija ratnog profiterstva već imamo u farmaceutskom sektoru gdje privatni monopolista diktira poslupljenja cijena ljekova koje su porasle od 20 do 50 odsto . Vlada se češlja dok kuća gori. Samo relaksirano”, zaključio je Medojević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve