Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Medojević: Vlada pokvarila odnose sa Kinom, povećali kamatu po kojoj ćemo se u budućnosti zaduživati

Odluka Vlade da javno traži od EU da preuzme kredit od EXIM banke proizvela je samo negativne posledice, rekao je Medojević

Odluka Vlade da javno traži od EU da preuzme kredit od EXIM banke međunarodna investiciona javnost je shvatila kao objavu bankrota i nemogućnost plaćanja obaveza, što se direktno odražava na pad ionako lošeg kreditnog rejtinga Crne Gore, saopštio je predsjednik PzP Nebojša Medojević.

“Ova ideja se pokazala veoma pogrešnom i proizvela je samo negativne posledice. Pokvarili smo odnose sa Kinom, koja je najveći pojedinačni povjerilac Crnoj Gori, nijesmo dobili podršku EU i pokvarili smo kreditni rejting i povećali kamatu po kojom ćemo se zaduživati u budućnosti”, kazao je Medojević.

Prema njegovim riječima, jedini put za izbjegavanje bankrota i pronalaženje održivih mehanizama za refinansiranje ogromnog duga su investicije u zelenu energiju i otvaranje fabrika koje će proizvoditi za izvoz.

“Umjesto švercera, mafijaša, korupmiranih političara i tajkuna, Crna Gora treba da privlači ozbiljne investitore. Umjesto javnih kuća, kockarnica, narko magacina, moramo otvarati fabrike”, zaključio je predsjednik PzP.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve