Petak, 19 Aprila, 2024
Rubrika:

Medojević: Srušiti Vladu i spriječiti međunarodnu kriminalnu grupu da tajno zadužuje zemlju

Vladu treba što prije rušiti jer predstavlja opasnost po vitalne interese građana i države. Da imamo nazavisno i profesionalno patriotsko tužilaštvo, Spajić bi danas već bio u Spužu, poručio je Medojević

Vlada još nije bila ni izabrana u Skupštini, a, do tada anonimni građanin, Milojko Spajić je, uz znanje i koordinaciju sa Zdravkom Krivokapićem, formirao grupu finansijskih i pravnih mešetara i špekulanata, sa kojima je “tajno, ali organizovano”, protivustavno i nezakonito, bez odluke Vlade i Skupštine, zadužio građane Crne Gore za 750 miliona eura, saopštio je  predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević, poručujući da Vladu treba srušiti.

On je istakao da je već tada je bilo jasno da će dvojac Krivokapić-Spajić biti ozbiljna prijetnja po vitalne nacionalne interese i da su spremni da razore čitav sistem javnih finansija i ignorišu sva ustavna, zakonska, institucionalna ograničenja i kontrolne mehanizme.

“Uz pomoć savjetnika iz bivše Demokratske stranke iz Beograda, poznatih kao “žuti lopovi” koji su uništili i tu stranku i opljačkali Srbiju do koske, a koji sada donose najvažnije državne odluke o javnim finansijama, upravljanjem javnim preduzećima, zaduženjima, prodaji državne imovine, ovaj dvojac je formirao međunarodnu kriminalnu organizaciju sa ciljem sticanja višemilionskih profita na štetu interesa Crne Gore. Najnovija akcija ove bande je pokušaj da se dug prema kineskoj EXIM banci za dionicu auto-puta, zamijeni za neki novi dug koji bi Vlada uzela, pod nepoznatim uslovima, od nepoznatih “kreditora” i bez odluke Skupštine”, naveo je Medojević.

Kako je istakao, dug prema kineskoj EXIM banci je definisan Ugovorom o kreditu koji je usvojen u Skupštini i ne može se mijenjati nikako, osim da Vlada ponovo ispregovara sa EXIM bankom i eventualnim novim kreditorima oko uslova prenošenja kredita na treća lica.

“I taj Ugovor mora ponovo biti proslijeđen Parlamentu na usvajanje. Ministar traži da Skupština na njega prenese svoja ovlašćenja i da on sa svojom ekipom ugovara uslove i da se o tome Skupština više ne izjašnjava”, kaže Medojević.

Ocijenio je da Vladu treba što prije rušiti jer predstavlja opasnost po vitalne interese građana i države.

“Vlada švercera i finansijskih špekulanata je ogromni rizik i treba odmah da bude smijenjena. Politički je neshvatljivo da se glasa zakon o budžetu u kojem su predložena protivustavna i protivzakonita rješenja koja otvaraju mogućnost teškog organizovanog kriminala i visoke korupcije. Da imamo nazavisno i profesionalno patriotsko tužilaštvo, Spajić bi danas već bio u Spužu”, poručio je Medojević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve