Srijeda, 24 Aprila, 2024
Rubrika:

Medojević: Spajić zaslužio dugogodišnju robiju, projekat Evropa sad ugrozio ekonomsku stabilnost zemlje

On je ocijenio da se, održivi ekonomski rast se ne može graditi na nekontrolisnoj javnoj potrošnji i na teret sve skromnijeg fiskalnog potencijala privrede. Neko mora nešto i da zaradi, da bi se trošilo

Ideja da se grupa političkih i ekonomskih naturščika, neznalica i lopova igra da javim finansijama, ekonomskom stabilnošću i budućnosti države, već pokazuje svoje efekte, kazao je jedan od lidera DF-a, Nebojša Medoević ocjenjujući da “nema održivog povećanja zarada bez povećanja produktivnosti”.

“Lako je povećavati zarade populističkim politikantskim odlukama, kada račune plaćaju generacije koje tek dolaze”, kaao je Medojević.

Prema njegovim riječuima, projekat Evropa sad direktno dovodi do povećanja unutrašnjih dugova države i uvodi u dodatno zaduživanje.

“Poremećaji na tržištu rada će tek proizvesti posledice na dodatne pritiske na rashodnu stranu budžeta za povećanje zarade u javnom sektoru”, kazao je Medojević.

On je ocijenio da se, održivi ekonomski rast se ne može graditi na nekontrolisnoj javnoj potrošnji i na teret sve skromnijeg fiskalnog potencijala privrede. Neko mora nešto i da zaradi, da bi se trošilo.

Takođe, poručuje da država nije igračka.

“Mickej Spajić je napravio teška krivična djela protiv ustavnog poretka i stabilnosti zemlje. Zaslužio je dugogodišnju robiju. Najmanje toliko godina, koliko će nam trebati da se oporavimo od programa Evropa sad. Deset do petnest godina”, zaključio je Medojević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve