Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Medojević: Spajić za dan posla advokatsku firmu platio sa preko 127.000 eura naših para

''Građani Crne Gore da malo razmisle odakle Mickeju auto od 100.000 eura i stan u Porto Montenegro od 600.000 eura. Pismo po pismo, Ugovor po ugovor, tajno ali organizovano pljačkanje budžeta i naših para i nakupi se'', zaključio je Medojević

Način na koji je građanin Milojko Spajić zadužio državu ”tajno ali organizovano” za 750 miliona je pravi priručnik za otkrivanje velike korupcije, kazao je predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević.

“Mickej Spajić, sklapa posao sa advokatskom firmom Linklaters, pismom 7.12.2020.godine, utvrđuje cijenu i uslove plaćanja, a obveznice se plasiraju na Londonskoj berzi dana 9.12.2020. godine.

Za jedan dan posla advokatska firma je od Spajića dobila 125.270 eura našeg novca. Široko! Mickej Spajić angažuje dobavljača usluga, suprotno zakonu o javnim nabavkama, bez tendera ili javnih poziva, tajno i neposrednom pogodbom za standardizovane pravne usluge (jednostavne advokatske poslove koji su već definisani pravilima berze) za 125.270 eura”, navodi Medojević.

Kako je dodao, glavnom specijaknom tužiocu Vladimiru Novoviću neće biti teško da evidentira umišljaj kod Spajića da svjesno krši antikorupcijsko zakonodavstvo i da implementira nedopustive tajne i diskrecione prakse koje predstavljaju osnov sumnje da se radi o korupciji.

“Građani Crne Gore da malo razmisle odakle Mickeju auto od 100.000 eura i stan u Porto Montenegro od 600.000 eura. Pismo po pismo, Ugovor po ugovor, tajno ali organizovano pljačkanje budžeta i naših para i nakupi se”, zaključio je Medojević.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
RIR
10.10.2022-14:29 14:29

Medo , pratis ga otkad je dosao -“go ka pistolj ,podstanar …”sve steka za 520dana i plus ono najvaznije/za proviziju/prije stupanja na dužnost –sve tačno Medo /nekad u časnom i velikom LSCG-sada sa “bostanom “i ostalom boranijom/ Nema njega ko da hapsi ,izgleda dzabe pises -formiran predmet -izvidjaj u toku/za navijek/Da nijesi sa kim JESI najrađe bih te glasao/malo mi smeta što te onaj ošamari a ti nista -nijesu tvoji”setali opanke”treba si mu odgovoriti istom mjerom -ti si reče nedje popridje Crnogorac si ,pa što ti bi…

Freedom
10.10.2022-19:34 19:34

Jeste vala. Dok je bio u časnom Lscg tu je nešto i naučio ali ga zeznu ono što je tražio da mu vrnemo 2 glasa što nijesmo ušli u vladu sa DPSom. A sad je tranja samo mlati. Niko ga ne shvata ozbiljno jer je Izdajnik i partner DF. A postao je i četnik pravi.