Subota, 20 Aprila, 2024
Rubrika:

”MEDIJSKI GANG” OTVORIO SPEKULACIJE: Vesićev resor ćuti o Beograđanki i Zlatiborcu, da li ih čuva za kapitalne projekte u Srbiji?

S obzirom da je Prostorni plan posebne namjene za Bjelasicu i Komove radila jedna od najboljih svjetskih kompanija u ovoj oblasti, ''Ecosign'' iz Kanade, nameće se pitanje da li Vesić i njegov resor, Beograđanku Mariju Sekulović i ''rođenog Zlatiborca'' Ivana Tamburića (ako uopšte postoje), kriju i čuvaju za neke kapitalne građevinske projekte u Srbiji, pa stoga ne žele da odgovore na naša pitanja?

Ministarstvo saobraćaja, infrastrukture i građevinarstva Srbije, na čijem je čelu provjereni kadar Aleksandra VučićaGoran Vesić, već 10 dana ne odgovara na pitanja koja je na njihov zvanični mejl poslao Portal Aktuelno, a vezana su za dvoje državljana Srbije koji su u ”tekstu” tabloida Vijesti proglašeni za ”eksperte u prostornom planiranju”.

Podsjetimo, koncern Vijesti, poznat kao ”medijski gang” odnosno njihova dopisinica iz Kolašina Dragana Šćepanović, uz podršku centrale u Podgorici, krajem februara je u svom ”tekstu” kao relevantne sagovornike koji će komentarisati Prostorni plan posebne namjene za Bjelasicu i Komove, koji je radila jedna od najboljih svjetskih kompanija u ovoj oblasti, ”Ecosign” iz Kanade, citirala dvoje sagovornika, turista iz Srbije Mariju Sekulović iz Beograda i Ivana Tamburića sa Zlatibora.

Nakon što je Portal Aktueno odgovorio na notorne insinuacije i očigledni pokušaj reketiranja, koji je zaštitni znak ovog anticrnogorskog medijskog zla, uslijedila je hajka na našu medijsku kuću u koju su se umješale sve vladine i nevladine ispostave ”medijskog ganga”. Iako je naša medijska kuća, po ko zna koji put, na sastavne djelove razglavila laži i pokušaje hajkanja i reketiranja od strane ”medijiske mafije”, ostala je jedna nejasnoća.

Prije deset dana Portal Aktuelno obratio se Ministarstvu saobraćaja, infrastrukture i građevinarstva Srbije, na čelu sa ministrom Vesićem, sa molbom da odgovore na naša pitanja koja se odnose na resor građevinarstva/prostornog planiranja.

Povod za pitanja, kako smo naglasili, je tekst koji je objavljen u crnogorskim medijima (novini i portalu Vijesti) u vlasništvu United media u kojem dvoje državljana Srbije (kako je navedeno u tekstu) govore o gradnji u zimskom turističkom centru Kolašin.

Mila Radulović, Željko Ivanović, Dragana ”dopisnica” Šćepanović i Miodrag Miško Perović: Stručni kolegijum ”medijskog ganga” čija je uža specijalnost prostorno planiranja zimskih turističkih centara

S tim u vezi od Vesićevog resora smo tražili odgovore na ova pitanja:

– Da li Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture namjerava da pozove izvjesne Mariju Sekulović i Ivana Tamburića da se uključe u izradu prostornih planova u Srbiji?

– S obzirom na činjenicu da nije riječ o, kako su ih ”Vijesti” predstavile – ”ekspertima” u toj oblasti, koliko primjedbe laika mogu biti korisne ili štetne u izradi prostornog planiranja u zimskim centrima?

– Da li imate informaciju da su nadležni organi Srbije evidentirali njihov izlazak iz države i ulazak u Crnu Goru, i da li je to posmatrano kao ”ekspertska posjeta”?

Na pitanja Portala Aktuelno ni nakon 10 dana iz Vesićevog resora nije odgovoreno, pa se stoga otvara niz novih nedoumica – prije svega da li su misteriozni Tamburić i Sekulovićka prešli crnogorsku granicu i da li uopšte postoje.

Dalje, s obzirom da je Prostorni plan posebne namjene za Bjelasicu i Komove radila jedna od najboljih svjetskih kompanija u ovoj oblasti, ”Ecosign” iz Kanade, nameće se pitanje da li Vesić i njegov resor, Beograđanku Mariju Sekulović i ”rođenog Zlatiborca” Ivana Tamburića, kriju i čuvaju za neke kapitalne građevinske projekte u Srbiji, pa stoga ne žele da odgovore na naša pitanja?

Da li Vučić i Vesić čuvaju ”Zlatiborca” i ”Beograđanku” da im prave prostorni plan za Zimske olimpijske igre u Malom Mokrom Lugu?

Zatim, da li su Sekulović i Tamburić ”eksperti” koje je Vesićevo ministarstvo poslalo da špijunira kolašinske ski centre i da te informacije iskoriste za zimska odmarališta u Srbiji? Jer ako za tabloid ”Vijesti” mogu da komentarišu prostorni plan koji je radila renomirana kanadska firma Ecosign, onda je ovo sasvim opravdana sumnja.

Ipak, sve ovo ostaje na nivou spekulacija, jer iz Vesićevog resora ćute. Takođe, ”medijski gang”, Društvo profesionalnih novinara Crne Gore (DPNCG) na čijem je čelu Mila Radulović inače novinarka Vijesti i Ministarstvo kulture i medija na čelu sa Mašom Vlaović i Neđeljkom Rudovićem ne daju nikakvo objašnjenje za hajku koju su podigli protiv Portala Aktuelno koji je samo tražio odgovore na ova jednostavna pitanja.

S obzirom da su se svi ućutali, Portalu Aktuelno ostaje da postavi još jedno pitanje – da li je ”medijskom gangu” Beograđanku i Zlatiborca kao ”eksperte” preporučilo to što su iz Srbije i što su, kako su malograđanski obrazložile ”Vijesti”, ”vidjeli svijeta”. Da li ih to čini kvalifikovanim da kritikuju Prostorni plan posebne namjene za Bjelasicu i Komove, koji je radila jedna od najboljih svjetskih kompanija u ovoj oblasti, ”Ecosign” iz Kanade?

Podsjetimo, Ecosign je radio na preko 400 različitih planinskih projekata u 42 zemlje svijeta i stekao značajnu reputaciju, ne samo u dizajnu uspješnih novih odmarališta u Kanadi, SAD i Kini, već i u redizajnu i obnovi nekih od najstarijih i najpoznatijih evropskih odmarališta kao što su Davos, Laax, Grindelwald,  Verbier i Zermatt, Švajcarska; Courchevel, Francuska i Sveti Anton, Serfaus i Soelden u Austriji.

U.P.A.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

11 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Merlin
16.03.2023-07:07 07:07

Verovatno Vesić nema vremena da se zamajava sa glupostima vas dokonih, jer čovek gradi metro, brze pruge, nove kilometre autoputeva, itd.

Merlin
16.03.2023-07:24 07:24

“Vesićevo ministarstvo poslalo da špijunira kolašinske ski centre i da te informacije iskoriste za zimska odmarališta u Srbiji” —> Da li je ovo realno ? :) Srbija “špijunira” vas stručnjake na Kolašinu, a gradi moderne autoputeve, IT i Kliničke centre, brze pruge sa najmodernijim švajcarskim Štedler vozovima, beogradski metro, itd…Da li ste vi realni da vas neko “špijunira” ? :)

Trajko
16.03.2023-09:02 09:02

Čim završi autoputeve i metro, kreće izgradnja kosmodroma u Donje Brijanje. A posle toga u Trbušanima će biti izgrađen Diznilend osam puta veći nego onaj u Orlandu.

Merlin
16.03.2023-12:48 12:48
Reply to  Trajko

Valjda je smisao i svrha vlasti da gradi svoju zemlju, da građani imaju posla, budu zadovoljni i bolje žive. Izgleda da si izgubio osećaj za realnost, pa misliš da su najbitnija pametovanja, filozofiranja, šuplja priča, ko je šta kome i kako rekao ….

Trajko
16.03.2023-13:17 13:17
Reply to  Merlin

Meni je jasno da si ti plaćen da pišeš ove nebuloze. Ali kad si već kod autoputeva Grdelica se raspada, moravski koridor koji je počeo sa šesto milona eura završiće na dvije milijarade eura, Miloš Veliki je zasta jer vlasnicima zemlje nijesu isplatili nadoknadu. Za metro su aktivisti Sns-a kupili karte još 2018 godine, ne znam važe li im, iako još ašov nijesu zaboli. Što se tiče Vučića njegova priča je davno ispričana, na Kosovo je polomio zube.

!!!
16.03.2023-09:28 09:28

@Merlin,haha,nije lako biti ti.Probuditi se ujutru,gledati Happy,izbotovati sa komentarima u nekoliko novina iz podzemlja Picoustog a onda davati “stručne” komentare na ovom portalu I sve to za svete dinare,kojih,majku mu,nikad dosta.Do prije dvije godine bili ste u mišju rupu a sad miševi kao što si ti izađu i palamude.Brzo ćete na fabrička…

Merlin
16.03.2023-12:43 12:43
Reply to  !!!

Ovakvi mediji postoje da bi 24h palamudili i vređali Srbiju, Srbe, crkvu, itd. Kao da nema vesti i problema u CG pa 24h bistrite o Vučiću, crkvi, Srbiji, Srbima…Vratiće vas narod na izborima na fabrička podešavanja jer vide šta radi Vučić i kako napreduje Srbija, a šta radite vi.

!!!
16.03.2023-16:04 16:04
Reply to  Merlin

@Merlin,danas si zaradio i jogurt.Vučića će uskoro krokodili da pojedu za doručak.Od poneđeljka će se tvoja bolest pogoršati.Vidio sam u kuglu.Sorry…

Medij
16.03.2023-11:02 11:02

Merlin botovčice, metro ne gradi Vesić (tj. Vučić) već Francuzi narodnim parama i to za 6 milijardi evra, što je tri puta više od projekta koji je napravila srpska Direkcija za izgradnju metroa, a verifikovale vodeće svetske agencije, uključujući i prof. Čukić koji je bio glavni projektant Čikaškog metroa. Ovaj “Vesićev” metro se gradi ne zbog beograđana već da bi spojio tzv. Beograd na vodi i Karićevo luksuzno naselje u Makišu.

Merlin
16.03.2023-12:39 12:39
Reply to  Medij

Za metro, Beograd na vodi, puteve, fabrike, itd. najzaslužniji je VUČIĆ jer prdonje pre njega decenijama nisu ništa gradile i stvarale. Nemoj ti mnogo da brineš o beogradskom metrou, jer ima ko o tome brine i vodi računa…

Vanja
16.03.2023-19:18 19:18

Merline bia saricu znamo ti identitet