Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

MBA: Nastaviti mjere podrške privredi

Pomoć i podrška privredi u ekonomskoj krizi izazvanoj korona virusom je u narednom periodu najvažniji i najpreči posao svih nas koji se bavimo ovim pitanjima. Kako vrijeme prolazi, tako se i mjere za pomoć i podršku biznisu moraju dopunjati, saopšteno je iz Montenegro Biznis Alijanse (MBA)

Pomoć i podrška privredi u ekonomskoj krizi izazvanoj korona virusom je u narednom periodu najvažniji i najpreči posao svih nas koji se bavimo ovim pitanjima. Kako vrijeme prolazi, tako se i mjere za pomoć i podršku biznisu moraju dopunjati, saopšteno je iz Montenegro Biznis Alijanse (MBA).

Ilustracija

Vlada je do sada svojim angažovanjem i konkretnim djelovanjem pokazala odgovornost i spremnost da pomogne privredi u ovim više nego otežanim uslovima za poslovanje.

“Ovim nije prestala obaveza svih nas da i dalje pažljivo i u kontinuitetu pratimo glas biznisa. Da apostrofiramo probleme na koje ukazuju naši privrednici. Veoma je važno da je ta pomoć i podrška privredi usmjerena na održavanje likvidnosti preduzeća i nastojanja da se održi nivo postojeće zaposlenosti. Sve to nije nimalo lako sprovoditi, ali je prisutna spremnost da se u tom pogledu učini najviše što se može u ovoj situaciji. Ono na što želimo posebno ukazati je neophodnost da se evidentna podrška biznisu prije svega usmjeri na one sektore koji su definisani kao prioritetni za razvoj naše ekonomije”, navodi se u saopštenju.

Turizam je sektor koji u narednom periodu očekuju brojni problemi ako ovo krizno stanje potraje. Zato je, pored hitnih mjera podrške, neophodan i strateški pristup rješavanju problema u ovom sektoru.

Sektor poljoprivrede treba podržati u smislu širenja njegovih proizvodnih kapaciteta i obogaćenja ponude, jer je ovo i prilika da domaći proizvodi budu prisutniji na našem trzistu, dodaju u saopštenju.

Građevinski sektor takođe prate brojne poteškoće u poslovanju koje nije nimalo jednostavno prevazići u ovom trenutku. Stanje u priorotetnim sektorima proizvodi multiplikativni efekat na ukupnu privredu, na stanje i u ostalim sektorima, zato je prioritet njih podržati i pomoći im da sa što manje problema izađu iz nastale krize.

“MBA je svoje predloge mjera uputila Vladi, ali mi i dalje pažljivo pratimo glas biznisa, evidentiramo probleme na koje naši članovi ukazuju kao na barijere, kako bismo novim predlogom mjera pomogli njihovom prevazilaženju”, zaključuju u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve