Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Martinović: Svi organi i službe biće posvećeni realizaciji projekta

Projekat ''Izgradnja kanalizacione mreže, postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda i unapređenja sistema vodosnabdijevanja u Kolašinu''

U prostorijama Opštine Kolašin juče je održan sastanak na temu sagledavanje statusa projekta „Izgradnja kanalizacione mreže, postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda i unapređenja sistema vodosnabdijevanja u Kolašinu“ i definisanja daljih koraka i obaveza uključenih strana.

Sastanku su, kako je saopšteno iz te lokalne uprave,  prisustvovali Vladimir Martinović predsjednik Opštine i Valerija Saveljić izvršna direktorica Nacionalne jedinice za implementaciju projekata iz oblasti komunalnih djelatnosti i zaštite životne sredine-PROCON, sa saradnicima.

Projektom se, kako se navodi, predviđa izgradnja kanalizacione mreže u centru Kolašina, naseljima Dulovine, Breza i Smailagića Polje, dužine od 9,2 km, izgradnja postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u naselju Bakovići projektovanog kapaciteta 6.000 ES, od čega će u I fazi biti izgrađeno 4.000 ES kao i sprovođenje prioritetnih mjera vodosnadbijevanja.

“Svi učesnici su iskazali spremnost da se maksimalno posvete svim budućim aktivnostima kako bi ovaj projekat vrijedan 11.9 miliona eura koji se finansira iz kreditnih sredstava Evropske investicione banke i grant sredstava Investicionog okvira za zapadni Balkan –WBIF, realizovao planiranom dinamikom, na zadovoljstvo stanovništva opštine Kolašin, kao i na zadovoljstvo međunarodnih partnera iz Evropske unije koji su uključeni u implementaciju projekta”, jedan je od zaključaka sastanka.

Martinović je istakao važnost projekta, naglašavajući da će “svi organi i službe kojima rukovodi maksimalno biti posvećeni u njegovoj realizaciji”.

“Projektom će se značajno unaprijediti sistem upravljanja komunalnim otpadnim vodama, čime će se smanjiti zagađenje rijeke Tare i poboljšati kvalitet životne sredine u ovoj opštini”, poručuju iz kolašinske opštine.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
BobZeković
04.02.2023-09:57 09:57

Ti drmnuo 50000 eura za spomenik u Kolašinu ratnom huškaču i neprijatelju ljudskog roda, Ristu Radoviću Sotoni, koi je neviđeno zla unio u Crnju Goru. A ya ostale projekte iz kanalizacije polako Martinoviću! Ne žuri. Ne troši se premnogo! U međuvremenu, dok ste posvećeni ka projektima za dovro Kolašinaca, smislit ćeš ti još dosta toga za njihovu nesreću. OPREM DOBRO MARTINOVIĆU!