Petak, 29 Marta, 2024
Rubrika:

Marković-Žugić: Vlada i CBCG će kreirati set mjera za ublažavanje posljedica COVID – 19

Marković je istakao da je za Crnu Goru prioritet zdravlje njenih građana, ali da se takođe mora voditi računa i o ekonomskim parametrima te očuvanju ekonomske aktivnosti

Premijer Duško Marković razgovarao je sa guvernerom Centralne banke Crne Gore Radojem Žugićem kako bi Vlada i CBCG, u saradnji sa komercijalnim bankama, kreirale paket mjera u cilju minimiziranja negativnog uticaja COVID – 19 na ekonomiju, građane i privredu.

foto gov.me

Marković je istakao da je za Crnu Goru prioritet zdravlje njenih građana, ali da se takođe mora voditi računa i o ekonomskim parametrima te očuvanju ekonomske aktivnosti.

“Svjesni smo pozicije u kojoj se nalaze naši građani i najveći dio privrede. Nastojimo da brzo i adekvatno reagujemo kako bismo ublažili negativne posljedice koje će osjetiti cio svijet zbog pandemije virusa korona”, rekao je premijer.

Žugić je naglasio da CBCG već predano radi na pripremi seta mjera, a sagovornici su se saglasili da je važno da se one primjenjuju tokom krize izazvane virusom korona i perioda kratkog oporavka.

Marković je istakao da se do sada u ovoj kriznoj situaciji pokazalo da cio sistem funkcioniše te da svako nosi svoj dio odgovornosti.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve