Utorak, 23 Aprila, 2024
Rubrika:

Marković zadovoljan, prihodi od poreza veći od planiranih

Predsjednik Vlade Duško Marković ocijenio je danas na redovnoj koordinaciji sa inspekcijskim organima da se prihodi budžeta iz ovih izvora realizuju od početka godine iznad plana i iznad prošlogodišnjih rezultata.

-Ukupni ekonomski rezultati su dobri i sa nivoa Vlade u velikoj mjeri je odgovoreno na izazove povećanja budžetskih prihoda – saopštio je Marković, objavljeno je na sajtu Vlade Crne Gore.
U saopštenju Vlade se navodi da je prema podacima Poreske uprave prema kojima je u martu prihodovano 107,61 miliona eura, što je za 11,47 miliona eura više od planiranog. U odnosu na mart prošle godine naplaćeno je 15,58 miliona eura više. Ukupno je u prvom kvartalu ove godine Poreska uprava prihodovala 233,.42 miliona eura, oko 15 miliona iznad plana odnosno, 27 miliona više nego u istom periodu prošle godine.
Uprava carina je, prema podacima Vlade, u prvom kvartalu ove godine naplatila 142,6 miliona eura, odnosno 7,86 odsto više nego u istom periodu 2017. godine.
Na sastanku je ukazano na potrebu sagledavanja evidentiranog rasta prihoda za 2018. u odnosu na činjenicu da se ove godine obračunava uvećana stopa poreza na dodatu vrijednost. Uprava za inspekcijske polove je sačinila Dinamički plan angažovanja svih inspekcija sa posebnim fokusom u oblasti tržišta rada.
-Naloženo je održavanje sastanka rukovodstva Poreske uprave i drugih nadležnih organa kao i ostalih uključenih strana sa predstavnicima Strukovnog sindikata taksista Crne Gore pri Uniji slobodnih sindikata Crne Gore, na temu rješavanja problema ilegalnih taksista – dodaje se u saopštenju.
Sastanku su prisustvovali potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku i finansijski sistem i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Milutin Simović, potpredsjednik Vlade za politički sistem, unutrašnju i vanjsku politiku i ministar pravde Zoran Pažin, ministarka ekonomije Dragica Sekulić, generalni direktor Direktorata za poreski i carinski sistem u Ministarstvu finansija Novo Radović, direktori Poreske uprave Miomir M. Mugoša, Uprave carina Vladan Joković i Uprave za inspekcijske poslove Alija Košuta, sa saradnicima.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve