Četvrtak, 28 Marta, 2024
Rubrika:

Marković: U brži razvoj Bijelog Polja ulaže se na desetine miliona

Predsjednik Vlade čestitao je rukovodstvu i građanima Bijelog Polja predstojeći Dan opštine

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković čestitao je rukovodstvu i građanima Bijelog Polja predstojeći Dan opštine uz ocjenu da su u prethodnom periodu ostvareni odlični rezultati na planu konsolidacije javnih finansija ali i bržeg i kvalitetnijeg razvoja grada.

Duško Marković i Petar Smolović

„Zajedno smo napravili ozbiljne rezultate koji su ohrabrujući i daju novu perspektivu razvoja grada i kvalitetnijeg života za Bjelopoljce“, kazao je predsjednik Vlade na sastanku sa predsjednikom Opštine Petrom Smolovićem i predsjednikom Skupštine opštine Abazom Dizdarevićem.

Na sastanku je konstatovano zadovoljstvo dinamikom realizacije velikog broja kapitalnih projekata, prije svega planinskog centra na Cmiljači vrijednog 23 miliona eura i valorizacije Đalovića pećine za koju su potpisani ugovori vrijedni preko 10 miliona eura.

Preko Uprave javnih radova, u prethodne dvije godine, realizovani su projekti vrijedni oko 20 miliona eura, saopšteno je iz Vlade.

Marković je naglasio značaj unapređenja komunalne infrastrukture u gradu, za šta su, kako je kazao Smolović, sredstva obezbijeđena.

U Bijelom Polju je završeno asfaltiranje značajnog broja lokalnih puteva, a za naredni period planirana je rekonstrukcija magistralnih puteva, za šta će biti opredijeljeno preko 46 miliona eura.

Uz završetak prve dionice autoputa, koja se očekuje na jesen naredne godine, Bijelo Polje će imati značajno unaprijeđenu putnu infrastrukturu, kao ključni preduslov za sveukupni razvoj grada, navedeno je u saopštenju.

Premijer Marković je istakao da će svi ovi projekti imati multiplikativni efekat, te da će benefite imati i svi građani koji svoj biznis žele da razvijaju, prije svega u oblasti turizma i poljoprivrede. Na taj način imaćemo nova i sigurna radna mjesta.

Smolović je kazao da su konsolidovali javne finansije, ali i da su ukinuli brojne biznis barijere kako bi podstakli nove investicije u Bijelom Polju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve